Körmend

2014.07.28. 18:35

Az AlteRábának már országos hírneve van

Körmend - Idegenforgalmi szempontból is jelentős: a fesztiválozó közönség negyven százaléka a megyén kívülről érkezett.

Vadas Lucia

A zenekaroktól és a közönségtől is csupa pozitív visszajelzés érkezett, egyértelműen sikeres volt az idei AlteRába - értékelte a fesztivált a főszervező Hegedüs László. Ez volt az ötödik év, most e-lőször voltak öt teljes estén át programok.

Ahogy a program bővül, úgy jönnek egyre többen a Rába-partra. Idén nagyobb volt a sátor is, ahol a nagyszínpad állt, így erősebb fény- és hangtechnikával tudták fokozni a koncertélményeket. A kisszínpad programjai sem ütköztek a nagyéval, ezt a fellépők és a fesztiválozók is értékelték.

Hegedüs László volt az AlteRába főszervezője (Fotó: Vadas Lúcia)

Hogy az AlteRábának már országos hírneve van, azt mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a közönség körülbelül negyven százaléka Vas megyén kívülről érkezett. Hegedüs Lászlónak az internetes jegyrendelésnek köszönhetően vannak erről információi:

- Nagy meglepetésemre közel százan jöttek Budapestről is, és ugyanennyien Sopronból, ami külön öröm, hiszen nem sokkal voltunk a VOLT után. A Dunántúlról szinte mindenhonnan voltak vendégeink, de jöttek Debrecenből, Szegedről, a Felvidékről és Ausztriából is.

A szervezőcsapat már elkezdte a jövő évi AlteRába előkészítését. Július 15-től 18-ig, szerdától szombatig tart majd a fesztivál, de nagyon erős nulladik napot terveznek, így 2015-ben is ötnapos fesztiválra készülhetnek a rajongók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!