Körmend

2014.07.28. 18:35

Pontos menetrend készült a közös távhőellátórendszer korszerűsítésére

Körmend - A hó eleje óta zajlanak a távhőrendszer korszerűsítési munkálatai a városban. A munkákkal a fűtési szezonra végeznek.

Vadas Lucia

2014. július elején megkezdődtek a távhővezetékrendszer megújulásával kapcsolatos munkálatok Körmend utcáin.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően kicserélődnek a mára már elhasználódott csövek, valamint a szivattyúk is.

A projekt összköltségvetése 425 millió forint, amelynek a felét biztosítja a támogatás. A nagyrészt energiamegtakarítást eredményező projekt három várost érint (Körmenden kívül Szentgotthárdot és Vasvárt), és tartalmazza a távhő vezetékek cseréjét, valamint a kazánházak megújítását is.

Mindezen kívül Körmenden huszonegy új hőközpont is épül, valamint bővítik a távfelügyeleti rendszert. Ezzel a fejlesztéssel, a távhő sokkal biztonságosabbá valamint korszerűbbé válik majd a fogyasztók számára, és hatékonyabb lesz a távfűtés.

A rekonstrukció befejezése 2014. szeptember közepén várható, tehát mire az idei fűtési szezon beköszönt, addigra megújított és kibővített rendszer áll majd a lakosság szolgálatában.

A feltárások elvégzése után kezdődnek majd meg a tényleges munkálatok.

 

A lakók már tapasztalhatták, hogy a Rákóczi utcában, a IV. Béla utcában valamint a Régióhő előtti parkolóban is az előkészítéseket, feltáró bontásokat végzett a kivitelező.

A vezetékek cseréjét a vállalkozó tájékoztatása szerint július 16. és augusztus 31. között fogja elvégezni. Ezt követően szeptember közepéig végzik el a felbontott út- és járdaszakaszokon a szükséges aszfaltozási munkálatokat. A munkálatok többször járhatnak kellemetlen zajokkal a környéken lakók számára, illetve akadályozhatják a zavartalan közlekedést is, ezért az önkormányzat és a Régióhő Kft. kéri a lakók szíves türelmét és megértését, továbbá a közlekedők fokozott figyelmét az esetleges balesetek elkerülése érdekében.

A munkaterületek igénybevétele az alábbi menetrend szerint várható: Rákóczi út szervizútja (Rákóczi 11 23 társasházak előtt), Régióhő előtti parkolók területe: 2014. július 16-tól augusztus 20-ig.

Munkácsy utca 2. és Deák Ferenc utca társasházak között szervizúton történő vezeték csere: 2014. július 16-tól augusztus 31-ig.

A Dienes óvoda és a polgármesteri hivatal mögötti útszakasz és parkoló rész lezárása: 2014. július 21-től augusztus 15-ig. Posta parkoló lezárása, áruszállítás megengedésével, Dr. Batthyány Lajos utca 6. és Olcsai tér 3. társasház előtti járda szakasz: 2014. július 22-től augusztus15-ig.

Befejező aszfaltozási munkák: 2014. szeptember 1-jétől szeptember15-éig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!