Körmend

2014.09.01. 09:34

Eredményes volt az egyesület aláírásgyűjtő akciója a helyi kommunális adórendelet ellen

Körmend – Bemutatta polgármesterjelöltjét, önkormányzati képviselőjelöltjeit és választási programját a Pro Körmend Városszépítő Egyesület.

Burkon László

„Új stílust, minőségi városvezetést" akarunk" – olvasható az egyesület sajtóközleményében, ami így folytatódik: „Az elmúlt választási ciklusok során a Pro Körmend Városszépítő Egyesület folyamatosan jelen volt a közélet formálásában, a gazdaság fejlesztésében, az önkormányzati döntések kontrolálásában. Nem hiszünk a helyi szintű pártpolitikában.

Állnak balról: Walter Norbert, Cebe Zoltán, Tompa László, Tóth Zoltán, Baracska Péter. Ül: Biczó Péter, Soós István, Galamb István.

Fotó: Pro Körmend

Számunkra nem a pártpolitika, hanem a város szeretete a döntő. Az  önkormányzati választáson egyesületünk célja az, hogy a körmendi polgárok ezen igényének nyomatékos hangsúlyt adjon. Egy évvel ezelőtt a  városvezetés meghozta döntését, hogy  kommunális adó címén pénzt szed be. Ezt az évet a Pro Körmend Városszépítő Egyesület aláírásgyűjtő tiltakozással és a városvezetésnek írt nyílt levelű felszólítással kezdte. Az emberek megadóztatásának ez a módja – ahogy ők gondolták – tisztességtelen és szükségtelen is! Ennek is hatására a városvezetés a meghozott rendeletét hatályon kívül helyezte. Ezért nincs ma kommunális adó Körmenden. Akciónkkal 1238  aláírást gyűjtöttük a rendelet ellen."

Az egyesület polgármesterjelöltje Soós István, akinek „személyében egy új stílusú, kiegyensúlyozott, konszenzusos döntéseken alapuló városvezetés veheti kezdetét". A képviselőjelöltek: Walter Norbert (1. vk.) Tompa László (2. vk.) Soós István (3. vk.) Galamb István (4. vk.) Tóth Zoltán (5. vk.) Baracska Péter  (6. vk.), Cebe Zoltán (7. vk.), Biczó Péter (8. vk.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!