Körmend

2015.03.26. 18:24

Évek óta városi szégyenfoltnak számított a ház, megrongálták és elcsúfították

Körmend – Több fontos témát is tárgyaltak csütörtökön a városi képviselők. A legnagyobb érdeklődést a Bartók lakótelep egyik épülete keltette.

Szendi Péter

A csütörtöki képviselőtestületi ülésen egyebek mellett döntöttek a városatyák az ez évi, szociális térítési díjakról. Helyi rendeletet alkottak a kis- és középvállalkozások támogatásáról, beszámolót hallgattak meg a Körmendi Kulturális Központ és Könyvtár ez évi munkájáról. A legnagyobb figyelmet a Bartók Béla lakótelep egyik társasháza, pontosabban annak sorsa és jövőbeni lehetősége kapta.

A kép önmagáért beszél. A Bartók lakótelep 5. számú épület már-már háborús állapotokat idéz. Fotó: Szendi Péter

Városszerte ismert tény, hogy hányatott sors jutott a Bartók lakótelepen lévő, 5. számú épületnek. Egyes lakói elhanyagolták, berendezéseit megrongálták, civilizált környezethez méltatlan állapotokat idézve elő. A város közönsége egyetértett abban, hogy a helyzeten változtatni kell, s most erre el is érkezett az idő. Az épület felújítását célzó pályázat benyújtását, amelyet Bebes István polgármester terjesztett korábban a testület elé, valamennyi képviselő, és mindhárom bizottság egyhangúlag támogatta. Most pedig döntés született arról, hogy társasházzá nyilvánítják az épületet. Ez szükséges ahhoz, hogy a felújítást lehetővé tevő pénzekhez jusson a város.

Kitört ablakok, felgyújtott lakások, lerabolt lépcsőházak. Fotó: Szendi Péter

A polgármester utalt az előzményekre. Elmondta, hogy már hosszú ideje keresi azt a lehetőséget az önkormányzat, amelynek segítségével a lakók által megrongált, városképet erősen csúfító Bartók lakótelep 5. számú épületét felújíthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!