Körmend

2017.02.20. 17:45

Fejlesztés a Rábánál

Körmend - Már egy ideje előtérben a Rába-part fejlesztése, és így lesz ez a jövőben is. A terület a város természeti kincse.

Kozma Gábor

Az önkormányzatnál kiemelt feladat a turisztikai fejlesztés. Az olasz fürdő és az új szálloda jelentősen megnövelte a város fogadóképességét. Mindemellett fontos a természetes fürdőhely, a Rába-part is, hiszen - a kastélypark mellett - a város legjelentősebb természeti kincséről van szó. Bebes István polgármester elmondta, hogy folyamatosan igyekeznek megújítani, szépíteni a folyó környezetét, az ahhoz kapcsolódó kiszolgálóhelyeket, és olyan funkciókkal ellátni, amelyek segítik a körmendiek vagy a városba érkező turisták aktív kikapcsolódását.

- Mindezek megvalósítására 2016 elején nyújtottuk be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül azt a pályázatot, amely a Rába-part megújítását és új funkciókkal történő megtöltését tűzte ki célul - fogalmazott Bebes István a nagyszabású projekttel kapcsolatban. - A célunk, hogy olyan, minden igényt kielégítő közösségi tér jöjjön létre a Rába-parton, amely még vonzóbbá és kulturáltabbá teszi a folyó körmendi szakaszát. A tervezett fejlesztések több, egymástól különálló területet és épületet is érintenek, hiszen a strandrész mellett szeretnénk megújítani az önkormányzati tulajdonban lévő Rába-parti Sport- és Szabadidő Centrumot, új kempinget alakítanánk ki, és a Bárkaház árvíz elleni védelmét is meg tudnánk ezzel oldani. Bízunk a pozitív elbírálásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!