Körmend

2016.06.27. 17:05

Felemelő pillanatok ideje

Körmend - A 26. kibocsátó tanévzárót tartotta a Rendészeti Szakközépiskola. Amely idővel országos szakmai hírnevet vívott ki magának.

Kozma Gábor

A Szabadság téren a frissen végzett rendőr tiszthelyettesek elöljáróik, hozzátartozóik és az érdeklődők előtt tették le esküjüket. A körmendi Rendészeti Szakközépiskola kibocsátó és tanévzáró ünnepségére a szakközépiskola állománya rendőri biztosítás mellett gyalogmenetben, motoros rendőrök felvezetésével vonult ki az oktatási intézményből a Szabadság térre. Az ünnepség elöljárója Dr. Dsupin Ottó rendőr dandártábornok, címzetes egyetemi docens, rendőrségi főtanácsos, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgatója volt. Megtisztelte a rendezvényt jelenlétével Bebes István, Körmend polgármestere, Krauzer Ernő rendőr ezredes, a Belügyminisztérium Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóságának főigazgató-helyettese, Gombásné Nardai Ibolya, a Vas Megyei Kormányhivatal Körmendi Járási Hivatalának vezetője, Szabó Ferenc rendőr ezredes, a Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatóság igazgatója. Bebes István polgármester lapunknak elmondta, hogy mindig is kiemelten fontos a rendészeti szakközépiskola kibocsátó ünnepe. - Ez az intézmény kiváló munkát végez. Évről évre elkötelezett és felkészült fiatalok százait állítja hadrendbe a közbiztonság érdekében. Itt Körmenden különösen fontos a jelenlétük, és elmondhatom, hogy kiválóan együttműködünk velük - húzta alá.

Az eskü szövegét Németh Áron próbaidős rendőr őrmester mondta elő, majd dr. Dsupin Ottó lépett a mikrofonhoz. Kiemelte, hogy a másodévesek most tavalyi esküjüket erősítik meg. Szeptember óta úgy tettek eleget tanulmányi kötelezettségüknek, hogy közben a déli határszakaszon végezték szolgálatukat emberséggel, helytállással. Minderre a migrációs válság miatt volt szükség. A tanulóknak kiváló oktatóik voltak, de az életben a követelmények nem lesznek alacsonyabbak. Mindehhez eddig is és ezután is szilárd, támogató családi háttérre lesz szükség. A fogadalmuk megtartása nemcsak kötelesség, de becsületbeli ügy is.

- A mai naptól egy ötvenezer fős nagy család tagjai lesznek, akikkel összefűzi őket a bajtársiasság. Új feltételeket jelentenek a technikai fejlesztések, a rendőrségen új szakmai kultúra jelenik meg. Amikor munkájuk során külföldiekkel kerülnek kapcsolatba, az egész magyar nemzetet is képviselik intézkedésük során - mondta a szónok. Ezután Csirke Bettina próbaidős rendőr őrmester mondott köszönetet a tanulók nevében, majd a bizonyítványokat Hollósi Gábor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a szakközépiskola igazgatója adta át, Bebes István pedig emléktárgyat adományozott Németh Áronnak. Az év tanára Balogh József címzetes rendőr alezredes lett, az Év dolgozója elismerésben pedig Erdei Erika közalkalmazott részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!