Körmend

2017.06.26. 16:51

Jelentős fejlesztés: Új munkacsarnok épül Körmenden

KÖRMEND Új, 7 ezer négyzetméteres munkacsarnokot épít egy osztrák cég a városban. A képviselők 10 milliós támogatást szavaztak meg.

Kozma Gábor

Erről tájékoztatott a legutóbbi képviselő-testületi ülésen Bebes István polgármester. Mint mondta, régóta várták már, hogy a több száz főt foglalkoztató ADA Hungária Bútorgyártó osztrák cég újabb munkahelyeket teremtsen a városban, és ez most megvalósulni látszik. A 2017-2022 közöttre tervezett beruházás komplex, kapacitásnövelő lesz, amelyhez a vállalkozás önkormányzati és állami támogatást is remél. A testület elé terjesztettek egy kérelmet, 10 millió forint támogatásra számítva.

- A cég a fejlesztés részeként nemrég telket vásárolt. Az ingatlan és a 8-as számú főút között összeköttetés kell, ebben számítanak a segítségünkre - húzta alá a polgármester. Elhangzott: a beruházás  révén tovább nőhet az iparűzési adóbevétel, új munkahelyek jöhetnek létre, és a város nyugati kapuja korszerű arculatot kaphat. A telekvásárlásra egy korábban megszűnt cég helyén volt lehetőség, így a sokáig rendezetlen terület is funkciót kap.

Az osztrák cég írásos kérelmében a többi között az áll, hogy hosszú távra terveznek az országban és a városban, ezt jelzi a beruházás is.

Körmenden 1992-től vannak jelen, telephelyük nagysága jelenleg meghaladja a 85 ezer négyzetmétert. Ha megkapják az igényelt támogatást, akkor jelentős fejlesztéseket indítanak. A képviselő-testületnek, mivel a cég nem minősül kkv-nak, egyedi döntést kellett hoznia. A képviselők egyhangúlag megszavazták, hogy a város 10 milliós támogatást ad a körmendi fejlesztési terület közúti csatlakozásának kiépítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!