Körmend

2016.05.16. 07:08

Lemezzel akar ismertté válni a körmendi Övön Alul zenekar

Stúdióba vonul a körmendi Övön Alul. Az együttes régi rockzenét játszik, amelyre a közönség minden egyes koncerten hatalmasat bulizik.

Horváth Iza

A kezdeti formáció 2009-ben jött létre, baráti zenélés révén, egy év múlva adták első koncertjük. A felállás azonban megváltozott azóta. Németh Balázs, a zenekar vezetője és ritmusgitárosa az egyetlen, aki megmaradt a régi csapatból.

2012 nyarán Szakály Péter énekes helyét Tóth „Kacsa” Zsolt vette át, 2013-ban Pál Norbert váltotta Gombás Árpit dobos poszton, Palik „Joci” Józsi és Loksa Tamás távozása után pedig Horváth „Johnny” Tibor töltötte be a szólógitáros szerepét.

A zenekart 2014-ben Borbényi Gyula tette teljessé basszusgitárosként, egy év múlva viszont Szentiványi Balázs vette át a helyét, aki mára már szintén nem a zenekar tagja, tehát az együttes jelenleg is basszusgitárost keres.

A banda stílusához minden tag hozzátett. Az énekes, Tóth „Kacsa” Zsolt általában kész ötletekkel érkezik a próbákra, amire a többiek ráépítik a részüket, így születnek a saját számok. „Sok szerzeményünk van, amelyeket át szeretnénk adni a közönségnek.”-mondja Johnny, a zenekar szólógitárosa.Ez az oka annak, hogy ez év tavaszán stúdióba vonulnak, és nekiállnak felvenni legelső demo lemezüket. Várhatunk pörgős, bulizós számokat, de megjelennek majd rajta lassabb, érzelmes dalok is, hiszen a banda törekszik a változatosságra. Hangszereiket és hozzá tartozó eszközeiket is folyamatosan fejlesztik a minél igényesebb hangzás érdekében.

A tagok a próbákat leginkább kikapcsolódásnak fogják fel, zenéléssel szakadnak ki a szürke hétköznapokból. „Az idő múlásával nem csak egy összeszokott zenekar, hanem jó baráti társaság is kialakult.ó” - mondja Németh Balázs, a zenekar vezetője.

Koncertjeik mindig jó hangulatban zajlanak, elmondásuk szerint ők is a pörgősebb, bulizósabb fellépéseket szeretik jobban, ahol persze az első sor mindig az Övön Alul lányoké.

Címkék#Övön Alul

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!