Körmend

2014.10.25. 15:22

Már nincs olyan hetedikes diák Körmenden, aki ne járt volna a Felvidéken

Szeptember utolsó hete izgatott készülődéssel telt a Határtalanul pályázatban részt vevő hetedik osztályos olcsais gyerekek számára. A körmendi általános iskolák közül idén az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola kis különítménye volt az utolsó, amely a kezdeményezés nyomán eljutott a határon túlra.

Markó Petra

A kiránduló hetedikesek csoportja az ekecsi  (Okoc) Arany János magyar tannyelvű alapiskola előtt.

Október 3-án kora reggel indultak,első szlovák megállóiknál, Komárnoban a Jóka- szobornál és Szklabonyán a Mikszáth-szobornál elhelyezték a megemlékezés szalagját, majd indultak tovább a következő állomásra. Másnap Rimaszombat főterével ismerkedtek, a délutánt pedig Zólyom várában töltötték, ahol több évszázadot átölelő tematikus kiállítást csodálhattak meg. A harmadik napon kanyargós utak és erdei ösvény vezette őket a Hernádi cseppkőbarlangig. A kimerítő túra után Selmecbányán esőkabátot és sisakot vettek magukhoz, így indultak el a bánya mélyére a bányamúzeumba. Zárásként a magyar tannyelvű ekecsi Arany János Általános Iskolába látogattak, ahol hamar megtalálták a közös hangot az ottani diákokkal, sor került közös focira és kidobóra is.

Igaz, csak négy napot töltöttek Szlovákiában, mégis rengeteg élménnyel gazdagodtak az olcsais diákok.

Címkék#Körmend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!