Körmend

2014.11.25. 18:45

Meghatározó szerepe van az egészséges életmódban az iskoláknak

Körmend - Évek óta hagyomány már a körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskolában, hogy a november hónapot az egészséges életmóddal kapcsolatos programoknak szentelik. Ennek záró rendezvénye volt a napokban.

Markó Petra

Minden évben van egy mottó, ami köré épül a programsorozat- az idei év a Sport és egészség téma köré épült. Minden felső tagozatos osztály több csapatot állított össze a vetélkedőre. A diákok nagyon alapos felkészülés után élvezettel vetették bele magukat a sportvetélkedőkbe, a zöldség és gyümölcs szobrászatba, a plakát készítésbe és az elméleti versenybe.

Varga Anna, Tóth-Erdei Virág,Vargovics Balázs, Németh Adrián, László Zoltánné tanárnő, Sibinger Dóra,Landherr Csenge, Péter Sára a 6.a -ból. Fotó: A szerző

Pendliné Puskás Marietta, biológia, kémia szakos tanár- a rendezvény szervezője- elmondta, az elméleti versenyt egy előadás előzte meg, amit Kiskós Kitti, testnevelő tanár tartott. Ő beszélt többek között a tápanyagokról és arról, mit érdemes enni edzés előtt illetve után. A tanulókat különösen az érdekelte, amikor arról esett szó, hogy hány kalóriát égetnek el a különböző mozgásformákkal és, hogy egy szelet csokoládét vagy pár szelet uborkát mennyivel másképp tud lebontani a szervezet. A gyerekek fogékonyak erre a szemléltető tanulásra, jobban beépül az emlékezetükbe a pedagógusok pedig be tudják vonni ezeket az élményeket a tananyagba.

Ami igazán megfogta őket az láthatóan a gyümölcs és zöldség szobrászat volt, amikor is különböző formákat, figurákat, növényeket, állatokat alakítottak ki belőlük, aminek csak a fantáziájuk szabott határt. A rendezvénynek még egy fontos eleme van: közösség építő hatással bír, hiszen a közös munka, az alkotás és a versenyszellem összehozza őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!