Körmend

2015.11.25. 11:24

Örökségvédelmi látogatás – Támogatást ígért az államtitkár Körmendnek

Körmend – Bejárta a Batthyány Örökségközpontot és az egész kastélyegyüttest dr. Puskás Imre. Támogatást ígért Körmendnek a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Bakos Ágnes

Bebes István polgármester mutatta be az örökségvédelemért felelős államtitkárnak, dr. Puskás Imrének a körmendi kastély-komplexum hasznosítási koncepcióját.

Bebes István hangsúlyozta:

– Fontos, hogy lépésről lépésre haladva sikerüljön nemcsak külsőségeiben, hanem funkcióiban is megújítani ezt a fantasztikus épített örökséget.

Tervek bőven vannak Körmenden, a koncepció megvalósításához szükséges összegeket hazai forrásból és uniós pénzekből remélik.

– A célunk nem más, mint, hogy sikerüljön megújítanunk a teljes Batthyány-kastélyt és a hozzá tartozó kiszolgáló épületeket – mondta a polgármester. Ismertette, hogy olyan kulturális és turisztikai funkciókkal bővítik a kastélyt, hogy azok méltó módon állítsanak emléket a Batthyány család életének, munkásságának és örökségének.

Dr. Puskás Imre államtitkár ígéretet tett arra, hogy képviselni fogja a körmendi kastély ügyét a magyar kormány előtt és egyéb fórumokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!