Körmend

2016.07.25. 18:20

Ötven évük elszelelt - Egykori kisdiákok elevenítették fel a múltat

Körmend - Fél évszázada még egy padban ültek azok a diákok, akik mára nyugdíjas éveiket töltik. És emlékeznek.

Kozma Gábor

Fél évszázaddal ezelőtt fejezték be tanulmányaikat a Kölcsey Utcai Általános Iskolában azok a diákok, akik nemrég az intézményben emlékeztek a múltra. A jó hangulatú osztálytalálkozón megtudhattuk, hogy a hajdani negyvennégy fős osztályból huszonketten voltak jelen.

Ötven évvel ezelőtt még kisiskolások voltak, mára nyugdíjasok
Fotó: Jámbori Tamás

A találkozó szervezésében nagy szerepet vállalt Göde Ibolya, Kejblinger Éva és Gaál László, akit a legtöbben Egálként ismernek. Utóbbi elmondta, hogy az emlékezést a körmendi temetőben kezdték, osztályfőnökük, Vashegyi Ferenc sírjánál. A nagykeresztnél gyertyát gyújtottak az elhunyt osztálytársakért is, így Gergely Istvánért, Németh Ilonáért, Tóth Jenőért, Óvári Jánosért, Somogyi Zoltánért, Orbán Éváért, Horváth Károlyért, Henics Tiborért, Réti Gyuláért és Vella Tiborért. A program az iskolában folytatódott, ahol az intézmény jelenlegi igazgatója, Mészáros Árpád köszöntötte az egykori diákokat. Ezt követően a régi osztálytársak egyenként szóltak néhány szót az életükről, a családról. Kiderült, hogy a legtöbben körmendiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!