Körmend

2015.06.23. 12:54

Rókára vadásznak Körmenden – a volt malom környékén bukkant fel az állat

Körmend – Megtizedelt egy baromfiudvart egy vagy több róka Körmenden, a város belterületén. Hétfőn már kint voltak, de még nem látták a rókát a vadászok.

Bakos Ágnes

A vasútállomás és a volt malom környékén láttak rókákat, ezért a körmendi önkormányzat és a városi rendőrség külön engedélyt adott az állat vagy állatok kilövésére.

- Lakossági panasz nyomán érkezett képviselői interpelláció – mondta el Bebes István, Körmend polgármestere.

A rókafelhívás szerint egy káresetről tudni: a bejelentés szerint szárnyasokat vittek el az állatok.

A héten péntekig minden nap este tíz órától éjfélig lőheti ki a rókát az Új Élet Vadásztársaság két puskása, egyetlen ingatlanra vonatkozik az engedély.

Fotó: Havas Márti

 

Rókalesen volt hétfőn két vadász, egyikük, Palkovics József Mátyás elmondta: egyelőre nem bukkant fel az állat és konkrét nyomát sem találták, sem annak, hogy evett volna a vad a környéken, sem mást. Városon belül nem biztonságos lőni, de a héten minden este kint lesznek – mondta. Vadászszakmai szempontból csapdát javasolnak. Úgynevezett billenő ládacsapdába lehetne csalni a rókát, úgy könnyebb lenne elfogni, mint naponta két órán át figyelni a felbukkanását egy viszonylag kicsi területen, ami közel van az este is forgalmas vasútállomáshoz.

A körmendi felhívás szerint kiszámíthatatlanok, veszélyesek lehetnek a rókák, senki ne közelítse meg az állatokat, a kilövésre kijelölt területet pedig a héten a napok utolsó óráiban mindenki kerülje Körmenden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!