Körmend

2015.03.09. 06:45

Utazás Batthyányval

Körmend - Sikeres volt az Utazás kiállításon a Batthyány Örökségközpont. Bebes István polgármester német kollégájának is bemutatta a standot.

Kozma Gábor

Nagy sikere volt a március elején véget ért Utazás kiállításon a a Batthyány Örökségközpontot bemutató projektnek. A vasi kiállítótérben helyet kapott körmendi bemutatkozás iránt nagy volt az érdeklődés. A vendégek filmet nézhettek, tortát kóstolhattak és információkkal gazdagodva távozhattak.

Bebes István polgármester német kollégájával, Erwin Schmitz úrral, Körmend díszpolgárával együtt kereste fel az Utazás kiállításon a Batthyány Örökségközpontot bemutató standot
Fotó: Kozma Gábor

- Egy 410 éves történet folytatódik Körmenden azzal, hogy a Batthyány kastély egykori lovardájában jön létre a Batthyány Örökségközpont. Ez a beruházás az egyik alappillére annak a jövőbe mutató elképzelésnek, amelynek célja az, hogy hiteles helyen mutassák be a család, a város és az ország történetének összekapcsolódását. Logikus, hogy mindezen értékeket a nagyvilággal is megismertessük, s erre jó alkalom lesz az Utazás nemzetközi kiállítás és szakvásár - mondta el Bebes István polgármester. Aki német kollégájával, Erwin Schmitz úrral, Körmend díszpolgárával, Kranenburg német és Groosbeek holland testvérvárosok partneri szövetségének elnökével kereste fel a pavilont. Megtudhattuk, hogy a most épülő, több mint 700 millió forintból megújuló egykori Lovarda, a leendő Batthyány Örökségközpont meghatározó szerepet tölt majd be a hazai turizmusban. - A fogadóépület elegáns tereiben azon túl, hogy információkat szerezhetnek be a látogatók a család és a kastély történetéről, ajánlják majd nekik Körmend nevezetességeit, közte az ősfákkal és növényritkaságokkal ékeskedő várkertet. A Körmendet felkeresők számára a Batthyány Örökségközpontban alternatívákat fogunk kínálni a turizmus különböző területeiről úgy, hogy nem pusztán szellemi, hanem ízbeli utazásra is invitáljuk őket - fogalmazott.

Bebes István röviden értékelte a fővárosi bemutatkozást, ennek jelentőségét. - Először is: még soha sem volt a városnak lehetősége arra, hogy a megye keretén belül önállóan mutathassa meg arcélét, jelesül a Batthyány projektet. Ahogy láttam, a vendégek vették a lapot, a sok kérdés és érdeklődés erre utal. Másodszor: a jó bornak is kell a cégér és e tekintetben az Utazás kiállítás kiváló terepünkké vált. Ne feledjük, hogy Körmendről, benne kastélyunkról itt alkothat sok látogató képet magának, amit majd utazásra vált, ellátogat hozzánk. Így a mostani, önálló megjelenés a budapesti vásáron a lehető legjobb marketing volt.

Az Utazás kiállítás az internet korában is életképes, bár a hangsúlyok eltolódtak. Már nem a szervezés, a prospektusok cseréje a lényeg, az már online, hanem a személyesség és a kuriózum. A Batthyány projekt mindkettőt lefedte, ezért volt sikeres.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!