Körmend

2016.07.25. 18:20

Zene, két víz között - Villámfényes gitárszóló - Dörrent a Quimby is

Körmend - Két víz, a Rába folyó és az égiek közé szorult az idei AlteRába rockfesztivál. A rajongóknak szélviharral is meg kellett küzdeniük.

Kozma Gábor

Sajnos nem csak a zenéről szólt az idei, sorrendben 7. AlteRába rockfesztivál. Ismétlődő felhőszakadások, szélviharok, erős lehűlés zavarta a gondtalan szórakozást. A lelkes közönség azonban kitartott, s bár kevesebben látogattak ki a Rába-partra a korábbinál, azért kialakult a hagyományos, családias hangulat. A nyitányon még úgy tűnt, hogy semmi gond nem lesz, 34 fokos meleg csábított fürdőzésre és zenehallgatásra. Először esett meg, hogy a város egyik legjelentősebb kulturális és zenei fesztiválja sátorból szabad térre költözött. Mégpedig profi fény- és hangtechnikával. Meg is dörrent rendesen a cucc, a jónép nagy örömére. Ekkor még a főszervező Hege (Hegedűs László) bizakodott, s ha nézőcsúcsot nem is, de több ezer vendéget joggal remélt. A meghívottak névsora erre fel is jogosította. Aztán épp csak belemelegedvén, az Ocho Macho-örömzenét már félbe kellett szakítani felhőszakadás miatt. A gitárszólót villámfény kísérte, a hangládákról dőlt a víz. Ott láttuk a koncertezők között a város polgármesterét, Bebes Istvánt is. - Ez remek alkalom arra, hogy ismét fiatalnak érezzem magam - mondta mosolyogva. - Azt hiszem, ennyire hangulatos koncerthelyszín nincs még egy az országban. A város azért is támogatja a rendezvényt, mert a minőséget képviseli, másodjára is elnyerte a rangos Pro Art díjat. Másrészt kiváló turisztikai lehetőségeket látunk benne. Az a sokszáz ember, aki egy hétre Körmendre költözik, nyilván a városra is kíváncsi. Mi ennek örülünk, a megújult Látogatóközpont révén már meg is mutathatjuk magunkat. De itt van a Rába folyó a maga adottságaival - folytatta -, a vízi sporttal, a horgászattal. A zene jó csali arra is, hogy sokan megismerjenek minket.

Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho énekese jelképesen magához öleli az alterábás közönséget, miután negyedórányi felhőszakadás ellenére is több százan kitartottak, villámfényes zenére ropták
Fotó: Jámbor Tamás

Aztán egymást érték az esők és a szélviharok, ez sajnos sokakat elriasztott. A fesztivál szó szerint két víz, a Rába és az égiek közé szorult, egészen péntekig. Ekkor a PÁF és a 30Y, majd a Vad Fruttik lázba hozta az egyre nagyobb tömegben érkezőket. Zárásra viszont ismét eleredt, az árusok sörről forralt borra álltak át. E hideg nap sztárja a Quimby volt, amely fantasztikus koncertet nyomott le az ázó, de végig kitartó közönségnek. Nem is maradtak el a ráadás számok, felizzott az aréna, igazi rockfesztiválos hangulatban zárhatta kapuit a hetedik hangkavalkád. Hegedűs László a végén annak örült elsősorban, hogy egyetlen koncert sem maradt el a rossz idő miatt.

A főszervező okkal volt kicsit szomorú, hiszen vele együtt rengetegen dolgoztak a koncertek sikeréért. Ráadásul egy sor újdonság most debütált, köztük a látványos nagyszínpad. A lelkes nézők és zenészek azonban legyűrték a rossz időt - remek koncertek voltak.



Címkék#Alterába

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!