Kosárlabda

2014.09.22. 14:45

Alakul a Falco, de még vannak hibák

Szombathely - Alakul, fejlődik a Falco-Trend Optika KC Szombathely 2014/2015-ös szezonra készülő NB I-es kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

Biztató teljesítménnyel rukkolt elő a Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapata az 5. Horváth Zoltán Emléktornán. Pénteken biztosan verte meg a Paksot (93-82), szombaton nem okozott gondot a szlovák Komarno (112-92) sem, majd vasárnap csak hosszabbításban maradt alul az esélyesebb Olaj ellen (93-95). A Falco egyébként megnyerte a tornát.

Az edző, Kálmán László irányítja csapatát a kispadról. Fotó: Unger Tamás

– Óriási fegyvertény, hogy ezt a három, jó erőkből álló csapatot magunk mögé tudtuk utasítani, önbizalom növelő sikert értünk el – értékelt elégedetten Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. – Folyamatosan fejlődünk, egyre jobb a csapatunk. Most azt mondanám, hogy úgy 70 százalékos állapotban vagyunk – a finom dolgokon még hangolnunk kell. Mind a három meccsen motiváltan, helyenként jól is játszottunk. Persze voltak hibáink is, sokszor például túlcipeltük a labdát, nem árt néha gyorsabban passzolni. Az jól látszik, hogy ha csapatként, szervezetten játszunk, akkor az olyan erős ellenfelek dolgát is meg tudjuk nehezíteni, mint a Paks, vagy a Szolnok. Az Olaj ellen a végére sajnos elfáradtunk, elfogytunk, ezért kikaptunk. De ami a legfontosabb: a srácok hozzáállásával, a csapat mentalitásával, küzdőszellemével maximálisan elégedett vagyok.

A szombathelyieknél Bus Iván mindhárom mérkőzést kihagyta. A Sopronból igazolt fiatal irányító kézsérüléssel bajlódik, ráadásul a dobó keze, a bal a sérült. Edzeni sem tudott az elmúlt napokban, vizsgálatok várnak rá.

A Falcóra még három edzőmérkőzés vár a bajnoki rajtig. Pénteken és szombaton Szlovákiában, a szlovákiai magyar Révkomárom városában lép pályára: pénteken a házigazda Komárno (18.00), szombaton pedig a szintén szlovák élvonalbeli Levice – Léka – (15.00) ellen meccsel. Majd október 3-án, pénteken (18.30) a Sopront látja vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!