Kosárlabda

2014.07.29. 15:50

A B csoportban is rajthoz áll a Falco

Szombathely - A Falco KC Szombathely kosárlabdacsapata a 2014/2015-ös szezonban egy fiatal együttessel az NB I. B csoportjában is rajthoz áll.

Tóth Gábor

Az előttünk álló szezonban a Falco nem csak az NB I. A csoportban, hanem a második vonalban is indít csapatot.

- Ez egy olyan remek lehetőség számunkra, amivel vétek lett volna nem élni - fogalmazott Váradi Attila, a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia szakmai vezetője, a Falco KC Szombathely utánpótlás vezetőedzője. - Mind minőségben, mind létszámban olyan játékosanyag áll a rendelkezésünkre, amely képes több fronton is helytállni. Vagyis az U18-as és az U21-es korosztályos bajnokság mellett az NB I. B csoportjában is pályára léphet. Olyan fiatal, tehetséges játékosokra számítunk, akik például kiöregedtek az U18-ból, vagy ott vannak a felnőtt keretben, de kevés játékpercet kapnak az A csoportban. Olyan játékosokról beszélünk most, akik már 8 -10 évet beletettek a kosárlabdába. A képzésük finisénél járunk. Számukra remek lehetőség, hogy a felnőttek mezőnyében edződjenek, tanuljanak vagyis fejlődjenek. A korábbi években több A csoportos klub is élt ezzel a lehetőséggel. Mindenhol kedvező tapasztalatokról számoltak be az edzőkollégák. Persze anyagilag kicsi pluszt jelentenek az utazások, a meccsek, de ki lehet gazdálkodni ezt az összeget. És szerencsére a klub, a Falco is kedvezően, segítőkészen állt az ügy mellé, áldoz az utánpótlásképzésre. Nyugodt szívvel vághatunk neki a B csoportnak, aztán majd a szezon végén levonjuk a tapasztalatokat, számba vesszük a lehetőségeinket, és döntünk a hogyan továbbról - zárta szavait Váradi Attila, aki edzőként dolgozik majd a B csoportos csapat mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!