Kosárlabda

2015.11.30. 15:42

A csoportelső a Körmend vendége

Körmend - Kedden 18 órától a FIBA Európa Kupa első csoportkörének utolsó mérkőzésén fogadja az ASVEL Basket Lyon-Villeurbanne gárdáját az Egis Körmend kosárlabda-együttese.

Németh Zsolt

Az addig veretlen és az A  csoportból kiemelkedő franciák legutóbb nem tették meg azt a szívességet, hogy legyőzzék a belga Mons csapatát, amivel még életben maradtak volna a Körmend reményei a csoport második helyére. Így viszont már csak egy nagyon halvány esély maradt a sorozat folytatására: legjobb harmadikként továbbmenni. Ehhez is mindenképpen le kellene győzni az ASVEL-t, és figyelni, hogyan alakul a helyzet a többi csoportban. Ha a franciák úgy játszanak, mint Belgiumban, a Körmend pedig úgy, mint legutóbb a Mons ellen, akkor nem lehetetlen küldetés a hazai győzelem.

Wesley Channels már meggyógyult, újra olyan meghatározó teljesítményt nyújthat, mint a Mons ellen. Fotó: Unger Tamás

-  Nem számolgatunk, nem foglalkoztat minket az, hogy mit hozhat a kupa első körének zárása. Túl sok tényezőn múlhat az esetleges továbbjutás -  mondta Teo Csizmics, a Körmend vezetőedzője. -  Tudjuk, hogy egy kiemelkedően jó csapat lesz az ellenfelünk. Az ASVEL jelentős anyagi háttérrel bír, vezeti a francia bajnokságot, tele van olyan szintű kosarasokkal, akik az Euroligában, de akár az NBA-ban is megállnák a helyüket. Arra fogunk törekedni, hogy jó meccset játszunk, élvezzük a kosárlabdát, öröm legyen a játék. Nem tudjuk, milyen motivációval érkeznek hozzánk, hiszen mindenképpen csoportelsők, de nem is ezzel foglalkozunk. Egy jó mérkőzést szeretnénk játszani és egyben készülünk a vasárnapi, Kaposvár elleni találkozóra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!