Kosárlabda

2014.11.27. 21:15

A harmadik negyedben még tudott egyenlíteni a Körmend

Sopron - Bár 17 pontos hátrányát a harmadik negyed végére ledolgozta az Egis Körmend, végül alulmaradt a listavezető Soproni Sördögök otthonában az NB I. A csoportos férfi kosárlabda-bajnokság 8. fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

Németh Zsolt

Nem érkezett esélyesként a listavezetőhöz a Körmend, de ez a találkozó első perceiben nem látszott. Okosan, taktikusan játszottak a vendégek, és bár Thomas hármasa adta meg az alaphangot, mindig volt válasz. A 6. percre ötpontos előnye volt már a vendégcsapatnak, Sabáli Balázs gyűjtötte maga köré játékosait. Az időkérés hatott, a negyed végére a Sopron megfordította az állást. A második negyed elején sorra hibázta el támadásait a Körmend, Ante Perica kényszerült időkérésre – kevesebb eredménnyel, mint amit a másik oldalon láttunk. Bár mínusz kilencről háromra felzárkózott csapata, de a Sopron visszaverte a felzárkózási kísérletet. Szomorú tény volt, hogy időkérés alatt a hazai B közép nagyon durván szidalmazta a Vas megyeieket, és bár nyilván nem nekik szánták, de ezzel a teljes soproni szakmai stábot is anyázták... A műsorközlő kérésére valamit finomítottak a drukkerek, a csapatuk pedig 11 ponttal lépett el a nagyszünetre (43-32).

Ferencz Csaba mindent megtett a győzelemért, 20 pontot szerzett, ebből 18 triplából született. Fotó: Szendi Péter

A második félidőben a soproniak előnye tovább nőtt, és amikor Richards javára maradt el egy megítélhető fault, Ante Perica kapott technikait reklamálásért. Már 17 pont volt a hazai fór, amit 11-re csökkentett a Körmend, jött is a hazai időkérés. De most kevesebb hatással. Ferenczék fogukat összeszorítva egyenlőre hozták az állást egy 22-5-ös rohanással (29. perc: 54-54). A körmendi reményeket Boriszov triplái oszlatták el az utolsó negyedben, sőt Edwards és Dénes is csatlakozott a remeklő légióshoz. Hiába volt a körmendi igyekezet, a támadásokba is egyre több hiba csúszott, a Sopron végül simán, megérdemelten nyert.

Sabáli Balázs: – Nagyon kemény mérkőzés volt! A 16 pontos előnyünket nem tudtuk megtartani, ott a Körmend jó védekezése és a rossz dobószázalékunk miatt alakult ez így. Ezt követően tudtunk újítani, és Boriszov extra dobásai kellettek ahhoz, hogy újra elmenjünk. A Körmendnek is jár a gratuláció, mert nem adták fel az utolsó pillanatig. Kívánom, hogy induljanak el felfelé.

Egyelőre azonban a tény az, hogy a Körmend egy győzelme mellett immár nyolc vereséget számlál a bajnokságban. Szombaton a Kelet–Nyugat gálát rendezik meg a tegnap avatott fővárosi Tüske csarnokban. A hétvége egyetlen bajnoki meccse vasárnap lesz: a körmendiek a MAFC-ot fogadják (18.00).

Ante Perica: – Harcos mérkőzés volt, amelyen mi is jól küzdöttünk. A második félidőben vissza tudtunk jönni, de ez nagyon sok energiát felemésztett, és nem volt elég ahhoz, hogy itt győzzünk a Sopron ellen. Az utóbbi időben ez volt a legjobb játékunk, de nem volt elég, mert a hazaiak sok támadólepattanót szedtek és Boriszovot a második félidőben nem tudtuk megállítani.

További eredmény: Kecskemét–Atomerőmű 77-75 (hosszabbítás után).

Soproni Sördögök–Egis Körmend 88-73 (16-14, 27-18, 16-24, 29-17).

Sopron, 1600 néző, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: dr. Vigh, Szabó, Söjtöry.

Sopron: THOMAS 14/6, Ruják, Dénes 11/3, BORISZOV 22/12, POSCSICS 14. Csere: EDWARDS 17/3, Tóth G., Takács 5/3, Trepák 5/3. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Körmend: LEMON 15/6, POPADICS 10, FERENCZ 20/18, Tóth N. 6, Richards 12. Csere: Török 7, Sonyák, Latinovics 3/3, Doktor –. Vezetőedző: Ante Perica.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 7-12. 9. perc: 14-14. 13. perc: 25-16. 17. perc: 35-24. 23. perc: 49-32. 29. perc: 54-54. 35. perc: 69-56. 39. perc: 82-68.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!