Kosárlabda

2015.03.27. 16:11

A Szeged vendégeként is győzelemre készülnek a sárga-feketék

Szombathely – Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszának 5. fordulójában a Falco-Trend Optika KC Szombathely vasárnap 18 órakor a Szeged vendégeként lép pályára.

Tóth Gábor

A Szeged két kiadós vereséget tudhat a háta mögött (Pécs 80-96, Körmend 113-86), míg a Falco a megyei rivális Körmend elleni fontos sikerrel hangolt a mérkőzésre. Ám a Szeged legutóbb vasárnap lépett pályára, a Falco pedig szerdán, vagyis a házigazda fújhatott egyet, alaposan felkészülhetett a vasárnapi derbire. Ráadásul úgy tűnik, hogy a körmendi meccset kihagyó Jereminov és Csirics felépült a sérüléséből, játszani fog. A tét ugyanakkor a hazaiak vállát nyomja, győzniük kell, ha be akarnak jutni a play-offba – a Falco már biztosította a helyét a legjobb nyolc között.

Az utóbbi időben Váradi Benedek (is) remek formában játszik. Fotó: Unger Tamás

– Számunkra is van tétje a mérkőzésnek, hiszen a lehető legjobb helyen akarunk bejutni a rájátszásba, mielőbb szeretnénk bebiztosítani magunknak a hatodik pozíciót – jelezte Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely mestere. – Ráadásul az alapszakaszban kellemetlen, fájó vereséget szenvedtünk Szegeden, az a meccs nagyon hiányzott a végelszámolásnál. Vagyis van miért visszavágnunk. Információim szerint ellenfelünk teljes kerettel és elszántan készül a vasárnapi mérkőzésre. Riválisunk nagyon jó légiósokkal rendelkezik és felvonultat néhány minőségi magyar játékost. Jól dobnak távolról – a már említett alapszakaszbeli meccsen például Molnár András fogott ki nagy dobóformát. Kemény, nehéz meccsre számítok, de nem féltem a csapatomat, jó formában vagyunk, meccsről meccsre javulunk – mind védekezésben, mint támadásban. Ráadásul a Körmend ellen több játékosom is remek egyéni teljesítménnyel rukkolt elő. Erős tempót fogunk diktálni, a saját játékunkat szeretnénk játszani, a győzelemért utazunk. Mindenki egészséges, azt viszont még nem döntöttem el, hogy melyik légiós marad ki a keretből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!