Kosárlabda

2015.09.17. 19:17

A zártkapust is behúzta a Körmend

A körmendi csapat mindenképpen szeretett volna egy találkozót játszani a vasi kisváros legújabb testvértelepülésének együttesével, és mivel a Mogyorósy Szilárd Emléktorna lebonyolítása miatt el is kerülhetnék egymást, csütörtökön a gyakorlás jegyében zártkapus edzőmérkőzést játszottak.

Németh Zsolt

Egis Körmend – BC Khimik Juzsnij 76–68 (20–14, 21–23, 19–16, 16–15)

Körmend, zártkapus edzőmérkőzés Vezette: Tóth K., Sabáli L.

KÖRMEND: Perry 15/3, Channels 15/3, Ferencz 18/12, Dickerson -, Hujdurovics 4

Csere: Lakosa 6, Katura 8/6, Farkas 4/3, Tóth N. 5, Németh Á. 1.

Vezetőedző: Teo Csizmics

A Khimik legjobb dobói:

Koniev 12/6, Frazier 11/9, Petrov 9/3, Shaw 9/3

A jó iramú, számos taktikai elemet felvonultató mérkőzés első kosarát a hazaiak szerezték, de két gyors triplával ráijesztett vendéglátójára az ex-körmendi Matthew Show-val és az ex-kaposvári Branden Frazierrel felálló Khimik. A Körmend rendezte a sorokat és 20-10-nél már jelentős előnyben volt. Egy 3+1-es akcióval zárkózott az ukrán csapat, de a piros-feketék tudták tartani előnyüket. A félidőben néggyel voltak előrébb. (41-37)

A második félidőben is maradt lépéselőnyben a határozottan, jól védekező hazai csapat, és bár az ellenfélnél számos jó kinti dobó bizonyított formáját, mindig volt válasz hazai részről. Az utolsó tíz perc előtt hét pont volt a Körmend előnye, (60-53) ám ezt követően egyre közelebb zárkózott a Khimik. Már három perc sem volt hátra, 66-66-nál utolérték a piros-feketéket. Ám ekkor Channels, majd Ferencz dobott halálpontosan távolról, hiába igyekeztek a vendégek, már nem maradt esélyük a fordításra.

Korrekt, higgadt játékvezetés mellett, hetedik mérkőzését is megnyerte az Egis Körmend. Folytatás pénteken, 20:15-kor Klosterneuburg ellen, a Mogyorósy Szilárd Emléktorna első versenynapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!