Kosárlabda

2014.12.22. 13:50

Ante Perica távozik a Körmend éléről

Körmend - Hétfőn Zsebe Ferenc ügyvezető közleményben hozta nyilvánosságra, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak a csapat vezetőedzőjével, Ante Pericával.

Horváth Erika

A paksi bajnoki volt az utolsó mérkőzése Ante Pericának a Körmend kispadján – így kezdődik a kosárklub ügyvezetőjének kurta közleménye. A horvát szakember szerződését közös megegyezéssel felbontották. Már folyamatban van az új vezetőedző szerződtetése, Zsebe Ferenc reményei szerint személyéről hamarosan beszámolhatnak.

Úgy tűnik, Ante Perica és a körmendi csapat nem talált közös nevezőt. Fotó: Szendi Péter

Ante Pericának mindösszesen nyolc bajnoki és hat EuroChallenge-mérkőzés jutott az Egis Körmend vezetőedzőjeként. Nagyszerű referenciákkal október 27-én érkezett, miután előtte négy nappal a vezetőség elfogadta a csapattal négy forduló után nyeretlen Aaron Mitchell lemondását. A 44 esztendős horvát szakember az 5. fordulóban a ZTE ellen debütált – az idegenben megszerzett győzelem volt a piros-feketék első sikere a szezonban. Még a MAFC elleni hazai találkozót nyerték meg a Rába-partiak, a szombati paksi derbi volt Pericával a csapat hatodik veresége – a vezetőedző a játékvezetők ténykedését nehezményezte, és ezért nem vett részt a bajnokik után kötelező sajtótájékoztatón. A nemzetközi porondon viszont jóval sikeresebb volt a csapattal Ante Perica: a hat csoportmérkőzésből három győzelemmel végződött, a három vereségből az egyik egypontos volt. Hajszállal maradtak le a körmendiek a továbbjutásról.

A bajnokság január 7-én folytatódik a két győzelemmel és tíz vereséggel a tabellán utolsó előtti, 12. helyén álló Egis Körmend számára, amikor is megkezdik az alapszakasz visszavágóit – a Nyíregyháza lesz a vendég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!