Kosárlabda

2014.12.17. 15:50

Búcsú a Hepp Kupától - Harmadik ellenfelével már nem bírt a SZoESE

Szombathely - Búcsúzott a Hepp Kupától a SzoESE-Sportiskola amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

A szombathelyi lányok a sorozat első meccsén a Soproni MAFC-ot búcsúztatták, majd a Nagykanizsánál is jobbnak bizonyultak. A négyes döntőbe jutásért a keleti csoportban listavezető, remek erőt képviselő, az A csoportba igyekvő ELTE-BEAC Újbudát látták vendégül.

Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola–ELTE-BEAC Újbuda 61-94 (18-24, 22-25,11-22, 10-23).

Szombathely, 100 néző, Hepp Kupa női kosárlabda mérkőzés, vezette: Esztergályos, Sabáli.

A fiatal Gyuricza Kitti bátor játékkal szállt be a padról. Fotó: Szendi Péter

SZoESE: Földi –, Konti 1, SZABÓ-HAKLITS 21, CZINDER 14, Uszkai 2. Csere: Mészáros 1, Bauer –, Horváth –, Németh 2, GYURICZA 5, Handler 2, GUSZTAFIK 13. Edző: Kozma Tamás.

Ahogy arra számítani lehetett, a vendégcsapat gyors iramot diktált, a hazaiak nehezen vették fel a tempót. A második negyedben már jól játszott a SZoESE, de ez is csak arra volt elég, hogy tartsa a lépést esélyesebb ellenfelével. A vendégek fordulás után sem lassítottak, a szombathelyiek pedig kezdtek fáradni. Végül érvényesült a papírforma, de nem okozott csalódást a SZoESE.

Kozma Tamás: – Egy félideig bírtuk a fizikailag erősebb, képzettebb játékosokból álló, az NB I. A csoportba igyekvő fővárosiak ellen. Tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt egy ilyen ellenfél ellen játszani. Szép volt lányok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!