Kosárlabda

2015.02.26. 19:28

Dérivel már vendégségben sem nyeretlen a Körmend

Remek hangulatú mérkőzést játszottak a csapatok, amelyen többnyire a vendégek domináltak, de néha azért borzolták a harmincfős vendégtábor és a körmendi érzelmű tévénézők idegeit. Sok hibával játszott, de végre idegenben is győzni tudott az Egis Körmend.

Németh Zsolt

 

Budapest, 1000 néző V: Papp, Kapitány, Frányó

MAFC: BROWN 20/3, Fodor 8/6, Misek 5, HUNTER 24/6, Timkó-

Csere: Glenn 11, LAKOSA 12/3, Mócsán 2, TURSICS 9/9, Lakits-

Vezetőedző: Stefan Timbus

KÖRMEND: Walker 12/6, SEALS 22/6, Popadics 10, TÓTH N. 12/6, RICHARDS 31/9

Csere: Ferencz 3/3, Török 5, Farkas -, Latinovics 6/6,

Vezetőedző: Déri Csaba

Az eredmény alakulása. 5. p.: 7-13. 7. p.: 14-13. 14. p.: 33-39. 17. p.: 40-39. 22 p.: 47-54. 26. p.: 50-60. 34. p.: 63-80. 36 p.: 75-83.

Kipontozódott: Glenn, 38. p., Fodor , 39. p.

Ryan Richard volt a mérkőzés legeredményesebb játékosa 31/9 pontjával Fotó: Szendi Péter

A mérkőzés napjának délelőttjén megérkeztek Ukrajnából a sérült Stavros Toutziarakis pótlására igazolt Ricardo Glenn papírjai, így a fővárosiak nevezhették a kiváló fizikumú kosarast a Körmend ellen. A MAFC fiatal korosztályainak tagjai elképesztő hangulatot teremtettek a csarnokban. Ennek ellenére jobban kezdett a Körmend, alig több mint egy perc után máris érkezett a pályára az új játékos a MAFC-nál. Mégsem rajta, inkább az eladott vendéglabdákon múlt a hazai fordítás. Richards és Tóth pontjaival visszavette a vezetést a Körmend, de ellépni nem tudott, Mert Brown és Lakosa is jól célzott az 52 pontot hozó első negyedben. Aztán felváltva vezettek a csapatok. A MAFC fiataljai megilletődöttség nélkül vállalkoztak dobásokra. Tursics ahogy beállt, triplát szerzett. Aztán Török 2+1-e, és Seals labdalopása után Richards kosara váltotta ki az első hazai időkérést. Hattal lépett el a vendégcsapat, de nehezebb percek jöttek. Sok támadólepattanót hagyott a Körmend a MAFC-nak, a támadásoknál pedig néha tanácstalannak tűnt a csapat, még a létszámfölényes helyzetek is eladott labdával végződtek. Kapaszkodott, majd egy triplával fordított a MAFC. Az egypontos vendégvezetést a szünetben Latinovics triplájának köszönhettük, de nem ez volt az utolsó momentum a félidőben, mert az összeszólalkozó Richards és Hunter kapott technikait a dudaszó után.

Ferencz hármasával indult a 2. félidő. Richards tett hozzá 2+1-et, máris jött az időkérés, 47-54-nél. A folytatásban a hibákról szólt a játék, de apró lépésekkel a Körmend haladt jobban. A 26. percben tíz pontos előnynek örülhetett a vendégtábor. A harmadik negyedet tízzel nyerte a Körmend.

Seals két gyors kosárral 15-re növelte az előnyt. Latinovics hármasa után pedig már 17 volt közte, de Tursics két triplájával és Brown szerzett labdából dobott ziccerével tízen belülre zárkózott a MAFC, jött is az időkérés. Nyolc pontos különbségnél tovább forrósodott a pokol a Gabányiban, Tóth hármasa és Richards zsákolása hűtötte a hazai kedélyeket.

A végjátékban valamivel higgadtabb volt a Körmend, és 101 dobott ponttal megtörte hosszú ideje tartó rossz vendégsorozatát.

Mestermérleg:

Stefan Timbus: – Támadásban jól játszottunk, védekezésben gyengébben. Láttam előrelépést a játékunkban, de néhány játékosomtól többet várok. Vannak olyan helyzetek, amikor jó döntéseket kellene hozni, ez ma nem sikerült mindig.

Déri Csaba: – Végig mi irányítottuk a játékot, úgy érzem magabiztosan nyertünk, ha nem lett volna ennyi ki nem kényszerített labdaeladásunk, akár húsz pont fölött is nyerhettünk volna. Különösen örülök a MAFC-os nevelésű Tóth Norbert játékának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!