Kosárlabda

2015.06.02. 15:36

Durázi Krisztofer a B3x3 U18-as vb-n

Debrecen - Június 4. és 7. között Magyarország rendezheti meg a negyedik B3x3 U18-as világbajnokságot. A magyar fiúcsapatban helyet kapott a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia játékosa, Durázi Krisztofer is.

Horváth Erika

Csütörtökön a csoportmérkőzésekkel kezdődik meg Debrecenben, a Kossuth téren, a Nagytemplom előtt a B3x3 U18-as világbajnokság. A B3x3 az utcai kosárlabda három-háromfős változata, amit a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) olyannyira propagál, hogy még az olimpia programjába is fel szeretné vetetni – 2020-tól. Magyarország Tunéziától „örökölte meg" a rendezés jogát (az afrikai országtól elvették a rendezvényt) – 24 fiú és 24 lánycsapat négy hatos csoportban kezd. A négyfős magyar fiúcsapatban – melyet Szarvas Gábor vezet – helyet kapott a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia (SZOKA), 196 centis, 17. évében járó játékosa, Durázi Krisztofer is. Társai Boros Norbert (Vasas), Horváth Kristóf (MTK-Törökbálint) és Opre Roland (DAC) lesznek.

A klasszikus kosárlabdában is korosztályos válogatott Durázi Krisztofernek szabadtéren, három a három elleni játékban kell helytállnia. Fotó: SZOKA/Rebay Viktor

– Krisztofer dinamikus, gyors kosaras, jól olvassa a játékot – mondta a SZOKA saját nevelésű játékosáról Váradi Attila, az akadémia vezetője. – Az adottságai, képességei alapján meghatározó tagja lehet a válogatottnak, remélem, nem lesz görcsös. A B3x3 nálunk egy új formáció, nem tudhatunk sokat az erőviszonyokról.

A magyar fiúcsapat csoportmérkőzései. Csütörtök, 14.30: Magyarország–Oroszország. 17.20: Magyarország–Fülöp-szigetek. Péntek: 14.30: Magyarország–Uruguay. 17.00: Magyarország–Kazahsztán. Szombat, 11.00: Magyarország–Lengyelország.

A csoportok első négy-négy helyezettje jut a legjobb 16 közé, ahol egyenes kiesés rendszerben folytatódik tovább a vb. Szombaton 16.10-kor kezdődnek a negyeddöntők, az elődöntők és a bronzmérkőzés után a 20.45-kor rajtoló fináléval zárul a világbajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!