Kosárlabda

2016.07.20. 18:46

Elbuktak az U20-asok - készülnek az U18-asok és U16-osok

Körkép - Egy fiú kosárválogatott már elkezdte, kettő még csak készül a korosztályos Európa-bajnokságra.

Horváth Erika

Szerdán eldőlt, hogy a finnországi U20-as A divíziós Európa-bajnokságon szereplő magyar fiú kosárlabda-válogatott a 9-16. helyért folytathatja a csatározást. Az A csoportban három vereséggel a negyedik helyen záró magyar együttes (amelyben nincs falcós és körmendi játékos sem) a B csoport első helyezettjével, Spanyolországgal találkozott a nyolcaddöntőben. A spanyolok 87-66-os győzelmükkel jutottak a nyolc közé, ahol Lettországgal játszanak. A magyar csapat pedig a 9-16. helyért folytathatja. Először pénteken a svédek ellen.

A B divíziós macedóniai U18-as Eb-re jövő szerdán indul a válogatott, amelynek vezetőedzője Ferenczi Tamás, egyik segítője pedig a szombathelyi Váradi Kornél. A négy vasi játékost is soraiban tudó keret az elmúlt hétvégén háromszor is megütközött az osztrák korosztályos válogatottal a Magyar Kosárlabdá-zók Országos Szövetségének (MKOSZ) székesfehérvári csarnokában - mindháromszor nagy különbségű magyar győzelem született. Az elsőn 93-43-as, a vasiak közül a SZOKA-s Durázi Krisztofer 14/3, a körmendi Doktor Péter 8/6 és Bordács Soma 3 pontot jegyzett. A másodikon 86-50-re nyertek a mieink (Durázi 20/3, Bordács 14, Németh Ákos -). A harmadikon 100-51 lett a végeredmény, itt csak a körmendi Németh Á. játszott a Vas megyeiek közül, aki 13/6 ponttal zárt. Csütörtökön már Vrsacon lesznek az U18-asok, ahol kétszer is megmérkőznek Szerbia legjobbjaival.

Az augusztusban esedékes B divíziós Eb-re készülő Váradi Attila vezette U16-as csapat (egyik segítője Hencsey Tamás) Slovenj Gradecben két mérkőzést játszott a szlovének ellen. Az első találkozón a SZOKA-s Dancsecs András vezérletével (30/21) 87-85-ös, bravúros magyar győzelem született. Másnap már nem sikerült a bravúr, 85-74-re visszavágtak szlovének (Dancsecs 2). Az U16-os válogatott még két felkészülési mérkőzést játszik a szlovének ellen, de most Székesfehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!