Kosárlabda

2014.07.06. 14:36

EuroChallenge - Körmend: bolgár, észt és román csoportellenfél

Vasárnap sorsoltak a férfi kosárlabda EuroChallenge-ben. Az Egis Körmend román, észt és bolgár ellenfelet kapott.

Horváth Erika

A 2014/2015-ös EuroChallenge-ben – a harmadik számú nemzetközi férfi kosárlabda kupasorozatban – 19 ország 32 csapata november 4-én kezdi meg a csatározást. Magyarországot két együttes képviselheti, az Egis Körmend negyedszer, az Atomerőmű SE harmadszor szerepelhet. (A Szolnoki Olaj az Európa Kupába kapott besorolást.) A müncheni sorsolás alapján a 32 együttes földrajzi elhelyezkedés szerint két konferenciában és négy-négy négyes csoportban kapott helyet.

Az Egis Körmend – amelyet Zsebe Ferenc ügyvezető képviselt Münchenben – ellenfele a B-csoportban az észt bajnoki ezüstérmes és kupagyőztes Tartu Rock, a Román Kupát megnyerő, a bajnokságban nyolcadik Energia Rovinari és a bolgár bajnoki ezüstérmes Lukoil Academic csapata lesz.

Az már biztos, hogy a Körmend Bulgáriában kezd, utána háromszor hazai környezetben játszik a Rovinari, a Tartu és a Lukoil ellen. Majd két idegenbeli mérkőzés következik: a Rovinar, illetve a Tartu otthonában – utóbbi ellen december 16-án zárják a csoportmérkőzéseket a piros-feketék.

Akárcsak tavaly, idén is kipróbálhatja magát a nemzetközi porondon a Körmend. Zsarko Rakocsevics a kijeviek ellen. Fotó: Szendi Péter

A csoportok 1–2. helyezettjei folytathatják a 16 között. A Final Fourt 2015. április 24–26-án rendezik.

B csoport: CS Energia Rovinari (román), Lukoil Academic (bolgár), Egid Körmend, Tartu Rock (észt)

F csoport: Trabzonspor (török), UBC Güssing Knights (osztrák), Cluj-Napoca (román), Atomerőmű SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!