Kosárlabda

2015.07.27. 15:41

Falco: Amerikai légióst igazoltak a sárga-feketék

Szombathely – Az amerikai Eric Atkins személyében új irányítót igazolt a Falco KC Szombathely NB I-es férfi kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

A 24 esztendős, 83 kilós, 187 centis Eric Atkins négy év egyetemi bajnokság (Notre Dame) után tavaly a görög élvonalban töltötte első profi idényét. A középcsapatnak számító KAO Dramas gárdájában újoncként 26 mérkőzésen lépett pályára, 7 pontot, 2,2 lepattanót, 2,9 gólpasszt átlagolt. Az amerikai kosarassal a szezon végéig szóló szerződést kötött a Falco – próbajáték nem szerepel a megállapodásban.

– Eric Atkins stílusával, teljesítményével már tavaly is felhívta magára a figyelmemet, de akkor nem sikerült megszerezni, örülök, hogy most le tudtuk igazolni – fogalmazott Kálmán László, a Falco KC Szombathely mestere. – Dinamikus, harcos, gyors játékos. jól bontja a védelmet, de védekezésben is nagy hasznára lesz a csapatban. Görögországban nem volt túl ponterős, de nem is az volt a feladata, nálunk vélhetően több lehetősége lesz támadni a gyűrűt. Amikor először felvettük a kapcsolatot vele, még drága volt, mostanra viszont elfogadható áron sikerült megegyeznünk. Elégedett vagyok, egy remek kosarassal erősödtünk.

Eric Atkins a Falco KC harmadik új igazolása, korábban a horvát hátvéd, Dino Butorac, és a Spanyolországból hazatérő magyar válogatott center, Dobos László szerződtetését jelentette be a szombathelyi klub.

– Még két magas embert keresünk, most már kizárólag légiósokban gondolkodunk, vannak kiszemeltjeink, alakulnak a dolgaink – zárta szavait Kálmán László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!