Kosárlabda

2015.03.25. 08:58

Falco-Körmend derbi: A Falco KC két vállra fektette riválisát

Szombathely - A középszakasz 4. fordulójában találkozott egymással szerdán a Falco KC és a Körmend együttese.

Unger Tamás

A sárga-feketék vasárnap idegenben kaptak ki a Pécs ellen. Az első negyedet követően azonban csak futottak az eredmény után Perlék. Viszont a középszakasz éllovasát hiba volna lebecsülni. Nem törte meg Martinicéket, hogy Covington távozásával űr maradt hátvéd poszton. Időközben felépült Doyne is, így Kálmán mesternek el kell döntenie, melyik légiósa maradjon ki a keretből.

A vendégoldal is teljesen átalakult a szezon folyamán. Déri Csaba már a harmadik vezetőedző idén a piros-feketék kispadján. Légiós fronton is volt változás, viszont Walker és Richards játékával stabilizálódott a Körmend játéka. Vasárnap magabiztosan verték a Szedeák együttesét, de ebből nem tanácsos túlzott következtetéseket levonni. A Somogyi Béla utcai csarnokot elhagyva korántsem olyan félelmetes mutatóval rendelkeznek Ferenczék!

A idei szezonban harmadszor veselkedik egymásnak a két vasi kosárlabdacsapat. Eddig Kálmán László legénysége kétszer is két vállra fektette aktuális ellenfelét.

Vajon meglesz harmadjára is? Szerda este kiderül, a 18:30-kor kezdődő meccsről a vaol.hu-n élőben tudósítunk.

A Falco KC kerete:
Doyne, Martinic, Majstorovic, Dukic, Hall, Simon, Perl, Váradi, Will, Bognár, Bazsó, Bagó

A Körmend kerete:
Richards, Popadic, Walker, Seals, Ferencz, Tóth N., Latinovic, Török, Németh Á., Molnár, Doktor

(A hazai oldalon Krstanovic maradt ki a 12 fős keretből)

18:34

Dukic és Majstorovic vezetésével 9:0 rohammal indult a Falco. A Körmend együttese nem dolgozza ki a támadásait és ez meglátszik az eredményességen is. Déri Csaba időt kért! (2. perc: 9:0)

18:39

Walker törte meg a körmendi kosárcsendet, de az ellentámadásnál Seals faultolta Várait, aki hármat büntetőzhetett. Mindkét együttes keményített a védekezésén - Martinic és Váradi is tiszta tripla helyzetet rontott. (4. perc: 11-4)

18:43

Perl hármasát követően felrobbant a csarnok és zúgott a "tíz, tíz"-rigmus. A vendég támadások továbbra sem pontosak és egy lepattanót követően Tóth dobhatott két büntetőt. Majd Latinovic blokkját ünnepelték a körmendi drukkerek. (6. perc: 18-6)

18:48

Perl egyre jobban belejön a játékba. Popadic tripláját követően zsinórban négy pontot szerzett, így növelve a hazai előnyt. Martinic büntetőjével  már 14 pont is volt a Falco vezetése. Richards viszont eddig csak árnyéka önmagának! (8. perc: 25-11)

18:53

Török Rolland volt eredményes a palánk közeléből, de hogy ne kerüljön ennél közelebb a Körmend, Martinic vette hátára a csapatát. Az utolsó percben aztán Popadic vezetésével 10 ponton belülre került a piros-feketék csapata. (10. perc: 27-18)

18:57

Ferencz triplájával kezdődött a második etap. Bognár és Majstorovic azonban nem hagyták, hogy feltámadjon a vendég csapat. Gondoskodott a két magas ember, hogy maradjon a biztos Falco előny. (12. perc: 33-21)

19:01

Bognár ziccerét követően Déri Csaba kért időt, hogy rendezze a sorokat. Azonban ez nem látszott a Körmend támadójátékán. Nagyon görcsösek a piros-feketék és Richards sincs formában. Ezzel szemben a hazaiak könnyedén találnak be és a védekezésben is jobbak ellenfelüknél. Seals triplával próbál zárkózni a vendég csapat. (14. perc: 39-24)

19:04

Tóth Norbert büntetőit követően kicsit pontatlanokká váltak a csapatok: sok volt a technikai hiba. Hosszú idő után találtak a gyűrűbe a felek. Richards hármasát követően időt kért Kálmán László is. (16. perc: 39-29)

19:10

Váradi tripláját követően Dukic ziccerével növelte előnyét ismét a hazai alakulat. A Falco védekezést váltott és a zóna nem ízlik a Körmendnek. Perl büntetőjét követően zúgott a "húsz, húsz..." (18. perc: 49-29)

19:14

Perl hármasával nagyon ellépett a Szombathely ellenfelétől. Richards nagyon nem érzi ma a játékot - megkapta harmadik hibáját is. A Falco pedig kintről és a palánk közeléből is rendkívül pontosan "lőnek". Nagy változás kell mindkét csapattól, hogy szorosabb második félidőt szeretne látni a publikum. (20. perc: 56-35)

Pontszerzők a félidőben:

Falco:
Perl 13/6, Martinic 11, Majstorovic 10, Váradi 7/3, Dukic 7/3, Hall 4, Bognár 4

Körmend:
Popadic 8/3, Tóth N. 6, Török 6, Walker 4, Seals 4/3, Richards 3/3, Ferencz 3/3, Latinovic 1

19:33

A második félidőre egy - szemmel láthatólag - motiváltabb Körmend jött ki. Richards a hátán cipeli a vendég csapatot, de a védekezés még mindig nem az igazi. Ezt Martinic és Dukic használja ki! (22. perc: 60-39)

19:35

Váradi egy triplával jelzi, hogy a Falco nem adná ki a győzelmet a kezéből. Vendég oldalon nagyon kínlódnak a pontszerzéssel. (a dobószázalék félelmetes különbséget mutat. Falco 70%, míg a vendég csapat 34% pontossággal dob) (24. perc: 63-41)

19:37

Váradi nagyszerűen játszik - ma este már a harmadik tripláját süllyesztette el a Körmend gyűrűjébe. Popadic és Majstorovic dobópárbaját követően növekszik a hazai előny. (26. perc: 68-44)

19:42

Richards tripláját és Seals kettesét követően Kálmán mester kér időt - pedig csapata 21 pontos előny birtokában van. (28. perc: 70-49)

19:47

Hogy mennyire nincs még lefutva a találkozó...  Ferencz hármasát követően, Popadic zsákolt és Tóth Norbert 2+1 akciójával látványosan megcsappantja a Falco előnyét a negyed végére. A sárga-feketéknek csak az utolsó másodpercben sikerül betalálni Doyne révén.
(30. perc: 72-61)

19:51

Doyne triplája nyitotta az utolsó játékrészt, de a 10 pont körüli különbség állandósult. A fokozódó feszültség miatt mindkét csapat pontatlanul dob. (32. perc: 75-65)

19:54

Hall kipontozódásával folytatódott a találkozó. Richards és Seals pontjaival vészesen magára húzta ellenfelét a Falco. Ferencz tripláját követően időt is kért Kálmán László. (34. perc: 77-71)

19:59

Úgy tűnik bevált a körmendi zóna, mert a Falco az utóbbi percekben csak a palánk közeléből tud betalálni. Seals és Ferencz hármasaival feljött a Körmend és Hall után, Majstorovic is kipontozódott! Nagyon parázsló mérkőzés kerekedett! (36. perc: 81-77)

20:05

Perl és Popadic is 3-3 pontot szerzett, majd Török egy duplát és mégis fordítja az eredményt a Körmend. Ismét Popadic szórt egy hármast - az utolsó negyedben totálisan felcserélődtek a szerepek! A Falco tiszta dobásokat ront, ellenfelük pedig betalál minden lehetőségéből.
(38. perc: 84-85)

20:13

Váradi ziccerével egy pont fórja volt a Falconak - ekkor időt kért Déri mester, mert csapata feleslegesen vállaltak hárompontos dobásokat! Ezt követően a meccs emberévé lépett elő Martinic. Két trojkát süllyesztett el az irányító a körmendi gyűrűbe - a vendégek szakvezetője 'timeoutja' is hiábavaló volt. A végén még Török, Will és Martinic kozmetikázott az eredményen.

A megyei rangadót a hazai csapat nyerte, aki immáron harmadik alkalommal fektette két vállra körmendi riválisát.

A végeredmény: 96-90

Pontszerzők:

Falco:
Martinic 21/6, Váradi 20/9, Perl 16/6, Majstrovic 14, Dukic 11/3, Bognár 4, Hall 4, Doyne 4, Will 2

Körmend:
Popadic 20/12, Richards 15/6, Ferencz 13/9, Tóth N. 13, Török 13, Seals 11/6, Walker 4, Latinovic 1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!