Kosárlabda

2014.12.17. 15:50

Falco–Alba derbi - Nagyon kell a győzelem a vasiaknak

Szombathely - Az NB I-es kosárbajnokság 13. fordulójában, az év utolsó mérkőzésén csütörtökön 18.30-kor a jó erőt képviselő Alba Fehérvárt látja vendégül a Falco-Trend Optika KC Szombathely.

Tóth Gábor

Az esztendő utolsó bajnokijának rossz előjelekkel, zsinórban két vereséggel a háta mögött fut neki a Falco KC – Sopronban (102-74) és Kaposváron (100-84) kaptak ki a szombathelyiek. A Falco (7/4) az 5. a tabellán, az Alba (6/5) a 6. – két közvetlen rivális csatázik tehát. Az amúgy jó erőt képviselő fehérváriak érdekes szezont futnak, az biztos, hogy idegenben nem vitézkednek: eddig ötször léptek pályára távol az otthonuktól, négyszer kikaptak (ZTE, Pécs, Paks, Kecskemét), és csak egyszer nyertek (Szeged). Már edzőváltáson is átesett a gárda, Marcel Tenter helyét Székely Norbert vette át. Az Alba a Nyíregyháza elleni sima hazai győzelemmel (81-67) hangolt a szombathelyi derbire.

Jara Rubin Doyne – és csapattársai – harcos játékára nagy szükség lesz a székesfehérváriak ellen. Fotó: Unger Tamás

– Nincs mit szépíteni, az előző meccseken jobb volt a Sopron, jobb volt a Kaposvár – fogalmazott higgadtan Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. – Ráadásul követtünk el olyan hibákat, amelyekkel megkönnyítettük ellenfeleink dolgát. Gyorsabban kell gondolkodnunk, passzolnunk, kevesebb egyénieskedést várok el a játékosoktól, sokkal jobban kell működnünk csapatként. Az Alba is egy kellemetlen, jó erőt képviselő együttes. Az edzőváltás óta sokkal jobban teljesít a csapat, kontrolláltabban játszik. Ráadásul ne feledjük, hogy Simon Balázs a szezon elejét sérülés miatt kihagyta. Ám már visszatért, és egyre jobb formába lendül. Vagyis nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. És nagyon fontos is, mert nem szabad kikapnunk, hiszen akkor a folytatásban a nyolc közé jutásért kell harcolnunk. Ha viszont nyerünk, akkor nyugodtabban várhatjuk a jövő évi folytatást – ráadásul lépéselőnybe kerülünk egy közvetlen riválisunkkal szemben. Ennek megfelelő hozzáállást várok el a fiúktól. Az Alba agresszíven játszik, keményen védekezik, erőlteti a gyors indításokat, a gyors játékot. A legfontosabb feladatunk az lesz, hogy megakadályozzuk az első szándékú kosaraikat. Szeretnénk olyan játékkal előrukkolni, amilyet a szezon elején láthattak tőlünk a szurkolók. Nagyon bízom benne, hogy a drukkerek is átérzik a mérkőzés jelentőségét, és sokan támogatnak majd minket a lelátóról. Azt megígérhetem nekik, hogy az utolsó pillanatig küzdeni fogunk! Sérülés miatt Bus Iván és Váradi Benedek kihagyja a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!