Kosárlabda

2015.12.19. 19:42

Fantasztikus évzárás, címvédőt vert a Körmend

A második negyedtől uralta a játékot és kiváló védekezésével megbénította a Szolnokot az Egis Körmend. A piros-feketék egymást múlták felül, különösen védekezésben, és még a rengeteg személyi hibát is elbírta a gárda.

Németh Zsolt

 

Körmend, 2000 néző V: Földházi, Benczur, Gorka

Körmend: PERRY 20/15, CHANNELS 15/3, FERENCZ 8/6, DICKERSON 15/6, DUINKER 18/6

Csere: FARKAS -, TÓTH N. 8, KATURA 5, LAKOSA -, Németh Á.-

Vezetőedző: Teo Csizmics

Szolnok: Craft 3/3, Kovács 6, VOJVODA 21/6, MILOSEVICS 17/3, Keller 8

Csere: Borisov 5/3, Gregory 5, WITTMANN 11/9, Somogyi 2

Vezetőedző: Pór Péter

Az eredmény alakulása. 5. p.: 7-7. 8. p.: 12-14. 16. p.: 24-23. 20. p.: 35-28. 24. p.: 48-33. 27. p.: 59-39. 31. p.: 75-52. 37. p.: 79-67.

Kipontozódott: 33. p. Borisov, 38. p. Ferencz,

Egy dolog biztos volt ezen a találkozón: Kendrick Perry utoljára viselte az Egis Körmend mezét. A térdproblémái miatt műtétre kényszerülő közönség kedvenc a találkozó másnapján haza is indult és ebben a szezonban már nem tér vissza csapattársaihoz. A mérkőzés után nagy szeretettel el is búcsúztatták, de addig még történt néhány dolog.

Például az, hogy nyilvánosságra hozták:

Az Egis 2016-ban is a körmendi kosárlabdacsapat névszponzora lesz.

Erről a Szolnok elleni mérkőzés előtt, december 19-én, a körmendi Városi Sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatón írta alá a szerződést dr. Hodász István, az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója és Zsebe Ferenc, a kosárcsapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője.

Az Egis napra pontosan két éve, 2014-ben vált a körmendi kosárlabdacsapat névadó szponzorává, mely azóta az Egis Körmend nevet viseli. A hírt a kezdés előtt a vezérigazgató osztotta meg a drukkerekkel.

Az elején öt ponttal ellépett az Olaj, de egyenlített a Körmend. Tartotta is magát a házigazda, de a Szolnok Wittmann kosaraival hat pontos előnyt gyűjtött a játékrész végén.

Szemmel láthatóan összekapta védekezését a hazai csapat, és lépésről lépésre zárkózott fel. Aztán Katura kettesével a vezetést is átvette a 16. percben. Keller pontjai után picivel az Olsj volt előrébb, de Teo Csizmics időkérése után már határozottabbá vált a hazai fölény. A vendégek mindössze nyolc pontra voltak képesek 10 perc alatt. A nagyszünetben nyolc volt közte, aztán Dickerson kosarával megvolt a tíz. Viszont gyűltek a személyi hibák, de tartotta, sőt növelte előnyét a Körmend. Duinker harmadik triplája után már 15 pontig. 48-33-nál kért időt Pór Péter. Ferencz is betalált távolról, majd Perry is és zúgott a „Húsz! Húsz!” rigmus.

Gregory büntetői után Perrynek elég volt 3 másodperc, hogy ziccert dobjon, húsz volt közte az utolsó 10 perc előtt.

Boriszov fault utáni reklamálásért kapott technikait, ez volt a 4. hibája. Keller is csatlakozott ehhez a klubhoz, de Perry és Channels is. Volt még nyolc perc hátra. Zárkózott az Olaj, egészen 14 pontig. Hat perccel a vége előtt 75-61-nél kért időt Teo Csizmics.

Perry 5. triplája nyugtatta a drukkereket, majd Dickerson dudaszós hármasa hatott ugyanígy.

Borisov után Ferencz is kipontozódott, de ezt is elbírta a csapat. A 17 esztendős Németh Ákos születésnapi ajándéka volt, hogy ő is beállt a fantasztikus sikert hozó találkozó utolsó percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!