Kosárlabda

2014.07.09. 20:51

Győzelemmel kezdett az U20-as kosárválogatott

Nagy-Britannia csapata elleni győzelemmel kezdte meg szereplését a hét Falco-játékost is soraiban tudó magyar férfi U20-as kosárlabda-válogatott a korosztály A divíziós Európa-bajnokságán.

Horváth Erika

A kontinens legjobb 20 csapatából 16 kezdte meg kedden a csoportküzdelmeket, négy – köztük a magyar válogatott is – szabadnapos volt. A szerdai – késő esti – záró meccsen léptek először pályára Váradi Attila vezetőedző tanítványai Nagy-Britannia ellen. Amellyel kapcsolatosan nincsenek túl jó emlékei a magyaroknak, hiszen a tavalyi B divíziós Eb-n kétszer is alulmaradtak ellenük.

Most viszont szerencsére másként alakult. Kevés pont született a mérkőzésen, nagyon rossz százalékkal dobtak a csapatok, de a második félidőben elhúztak az első napon a letteket legyőző britektől, végül 9 pontos győzelmet arattak az A csoportos debütálásukon.

 

A hét Falco-játékos igazán megtette a magáét, az 53-ból 50 pontot ők jegyeztek. A legeredményesebbnek Váradi Benedek bizonyult 14/12 ponttal (4 lepattanóval, 3 assziszttal), Bognár Kristóf 10/3 (4 lepattanó), Perl Zoltán 9/3 (5, 3), Simon Kristóf 9 (6, 5), Bán Tibor 5/3, Bazsó Brúnó 3 (6) ponttal járult hozzá a sikerhez, Bakk Krisztián pedig egy lepattanóval és egy gólpasszal.

Váradi Benedek volt a magyar csapat legeredményesebb játékosa. Fotó: Szendi Péter

Az A csoport további eredményei: Görögország-Litvánia 65-73, Nagy-Britannia-Lettország 64-62, Lettország-Görögország 77-79.

Szerdán 18 órakor Görögország együttesével találkoznak a magyarok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!