Kosárlabda

2014.08.26. 10:20

Bam Doyne ég a bizonyítási vágytól

Vasárnap este a még hiányzó három játékosa is megérkezett a Falco KC Szombathely NB I-es kosárcsapatának, így hétfő óta teljes kerettel készül az együttes.

Tóth Gábor

Ismét szombathelyi levegőt szívhat Jara Rubin Doyne. Balról Váradi Kornél edző, jobbról Derek Hall (Fotó: Maitz Kinga)

A Kálmán László edzette sárga-fekete csapat korán, még augusztus 11-én kezdte meg a felkészülést a 2014/2015-ös szezonra. Az új szerzemények közül a soproni irányító, Bus Iván és a szerb-magyar magas ember, Dukics Nebojsa az első perctől kezdve a kerettel készült. Az elmúlt hétfőn a szerb származású ám magyar felmenőkkel is rendelkező center, Milan Majsztorovics is felvette a munkát. Vasárnap este pedig befutott az utolsó delegáció : az amerikai irányító, Bam Doyne, az amerikai-magyar center, Derek Hall (aki egyébként szentpéterfai rokonsággal is bír), valamint a montenegrói irányító, Goran Martinics. Így hétfőn reggel már a teljes keretnek vezényelhetett futóedzést a Csónakázótó körül a Falco szakmai stábja.

Jara Rubin Doyne személyében egy olyan játékos öltözik Falco-mezbe, akit senkinek nem kell bemutatni Szombathelyen. Az amerikai légiós közönségkedvenc volt a 2007/2008-as szezonban, amikor a Falco bajnoki címet szerzett. Akkor átlagban 34 percet töltött a pályán, 21 dobott pont, 3 szerzett labda, 2 gólpassz, 4 lepattanó szerepelt a statisztikai lapján. Aztán játszott az Albacomp, majd a Nyíregyháza együttesében (a fehérváriakkal CEBL Kupát nyert). A 2010/2011-es szezonban ismét Falco-mezt öltött és ismét jól teljesített: 23,3-as pontátlagával az NB I. alapszakaszának gólkirálya volt. Következett a Pécs, majd ismét a Nyíregyháza végül, harmadszor ismét Szombathely. Doyne már 29 éves, és a haja is rövidebb, mint első európai, szombathelyi évében volt. A játékos egyébként széles mosollyal, nagy örömmel, öleléssel üdvözölte hétfőn reggel régi harcostársát, mostani edzőjét, Kálmán Lászlót.

- Bár volt több ajánlatom, örömmel tértem vissza Szombathelyre - fogalmazott Bam Doyne. Ismerős közegbe kerültem, hiszen Will Tomi, Váradi Kornél és Kálmán Laci még játékostársam volt a Falco bajnokcsapatánál utóbbi kettő most az edzőm. Derek Hallt pedig Nyíregyházáról ismerem. A Falcóban mindig jól ment a játék, ez a tény is megkönnyítette a döntésemeset. Ráadásul Szombathelyen most új csapat épül, remélem, hogy ebben az izgalmas feladatban nekem is fontos feladat jut. Egészséges vagyok, égek a bizonyítási vágytól, felőlem akár holnap kezdődhetne a bajnokság. Tudom, hogy a Falcónál szeretnék visszacsábítani a szurkolókat a lelátókra, és hogy győzelmekkel, szép eredményekkel akarják feledtetni a tavalyi balul sikerült idényt én azon leszek, hogy ez sikerüljön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!