Kosárlabda

2016.01.04. 20:18

Ismét edz a SZoESE női kosárcsapata

Szombathely - Szinte tökeletes teljesítmény kell a Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola amatőr NB I-es női kosárcsapatától, ha be akar kerülni a felsőházi rájátszásba.

Tóth Gábor

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság őszi szezonja nem a legjobban sikerült a SZoESE számára: 3/5-ös mutatóval csak a nyolcadik helyről várja az új évi folytatást a tíz csapatot felvonultató nyugati csoport tabelláján. Tavalyi utolsó három meccsét például zsinórban elveszítette. E szerény teljesítményben azonban közrejátszott a sok sérülés. A csapat három hét szünet után hétfőn kezdte meg a felkészülést a nehéznek ígérkező 2016-os esztendőre.

A SZoESE rutinos, ponterős játékosa, Szabó-Haklits Zsuzsanna, felépült ujjtöréséből, így ismét kosárlabdát vehet a kezébe
Fotó: Unger Tamás

- Örömmel jelenthetem, hogy a sérültjeink gyógyulnak - árulta el Szabó László, a SZoESE másodedzője. - A térdműtéten átesett Orsós-Bogdán Lívia decemberben már egyéni edzéseket végzett, tökéletes erőnléti állapotban van - igaz, a sok kihagyás miatt még formába kell lendülnie. Elkezdte a munkát Szabó-Haklits Zsuzsanna is, akinek a dobó kezén kellett megoperálni az egyik törött ujját. A héten már labdás edzéseket is végezhet. Vagyis teljes csapattal dolgozunk, amire nem mostanában volt példa. Becsülettel készülünk a folytatásra, a keretünkben nem lesz változás. A sorsolásunk kedvező, a közvetlen riválisokat hazai pályán fogadjuk. Ettől függetlenül bravúros eredményekre és kis szerencsére is szükségünk lesz, hogy odaérjünk a legjobb négy közé.

A SZoESE vasárnap 13 órakor az ELTE-BEAC Újbuda gárdáját fogadja az egyetemi csarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!