Kosárlabda

2016.05.06. 11:37

Ismét Szrecsko Szekulovics irányítja a Falcót

A Falco 2007/2008-as bajnokcsapatának edzője, Szrecsko Szekulovics visszatért, a következő szezonban ismét ő lesz a sárga-feketék mestere.

Tóth Gábor

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a következő, 2016/2017-es szezonban a korábbi sikeredző, Szrecsko Szekulovics lesz a Falco KC Szombathely NB I. A csoportos kosárcsapatának trénere.

Szrecsko mester - a tőle megszokott módon - mosolyogva lépett be a sajtótájékoztatóra, majd mindenkit barátságosan, egyenként, ismerősként üdvözölt. Pedig nem ma, hanem 2009 júniusában távozott a vasi megyeszékhelyről. A szerbiai születésű, 54 éves, magyarul (is) remekül beszélő szakember korábban két részletben öt évet már dolgozott Szombathelyen - a klub legsikeresebb edzője. 2007 és 2009 között bajnoki aranyérmet és két kupaezüstöt nyert a csapattal, melyet egymás után háromszor vezetett a legjobb négy közé. Majd dolgozott Székesfehérváron, Pécsen, a román első ligás Marosvásárhelynél. Az idei szezont Kaposváron kezdte, decemberben tette át a székhelyét Jászberénybe. Most pedig ismét Falco-szerelésben állt az újságírók elé.

A sajtótájékoztatót megnyitva Gráczer György ügyvezető jelezte, hogy a balul sikerült szezon után a klubvezetés és Kálmán László vezetőedző is egyetéretett abban, hogy a csapatnak új impulzusra, új edzőre van szüksége. Egyértelmű, egyöntetű választás volt Szrecsko Szekulovics, aki komoly edzői rutinnal, nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik - és ismerős közegbe tér vissza.

- Nagy megtiszteleltés számomra, hogy a Falco ismét megkeresett, nem sokat gondolkodtam, örömmel mondtam igent a felkérésre - fogalmazott Szrecsko Szekulovics. - Kötődöm a Falcóhoz, szeretem a várost. Edzői karrierem legszebb időszakát töltöttem Szombathelyen. Nagyon jól éreztem magam Jászberényben is, nagy munkát végeztünk, egy biztos kiesőnek elkönyvelt csapatot tartottunk bent az élvonalban. Marasztaltak, de a Falco elsőbbséget élvez, szeretnék komoly célokért küzdeni. Most kis időre hazamegyek, fújok egyet, aztán újult erővel vetem bele magam a munkába. Reményeim szerint a saját nevelésű magyar játékosok mind maradnak, néhány kiszemelt légiós neve pedig már itt van a fejemben.

A sajtótájékoztatón Molnár Miklós alpolgármester képviselte a többségi tulajdonos várost. Elárulta, hogy mindössze nehány órára volt szükség ahhoz, hogy a klub megegyezzen Szrecsko Szekuloviccsal. Elhangzott, hogy anyagilag stabil a klub, az önkormányzat - ahogyan eddig is - minden támogatást megad a Falcónak. Molnár Miklós jelezte, a célkitűzésekről még korai beszélni, de a nyolc közé jutás alapelvárás lesz.

A sajtótájékoztató zárásaként Gráczer György bejelentette, hogy Váradi Benedekkel újabb egy évre szóló szerződést kötöttek. Igaz, az egyezségben szerepelt egy kitétel, miszerint külföldi ajánlat esetén június 30-ig felbontható a kontraktus - ebben az esetben kivásárlási árat kell fizetni a kérőnek. Az ügyvezető elárulta azt is, hogy a saját nevelésű magyar játékosok mindegyikével tárgyalóasztalhoz ült a klubvezetés, és úgy tűnik, hogy marad mindneki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!