Kosárlabda

2017.03.01. 20:20

Játszani szeretne a Falcoban nevelkedett Perl Zoltán

Távozott az élvonalbeli olasz kosárlabda-bajnokságban szereplő Orlandina Basket együttesétől a szombathelyi Perl Zoltán, és a másodosztályban a feljutásért küzdő Treviso Basket gárdájában folytatja pályafutását.

Tóth Gábor

A Falcóban nevelkedett Perl Zoltán 2015 nyarán igazolt Olaszországba. Az első szezonja jól alakult az Európa egyik legerősebb bajnokságaként számon tartott olasz élvonalban. A 2016/2017-es pontvadászatban azonban már kevesebb lehetőséghez jutott az Orlandina Basket együttesében: 16 mérkőzésen játszott a 20 bajnokiból, 14,8 perceket töltött a pályán, 4,5 pontot átlagolt - az utolsó időszakban már csak perceket kapott a bizonyításra.

Így az átigazolási szezon utolsó pillanatában elfogadta a másodosztályú Treviso Basket ajánlatát, és csapatot váltott. Az 1954-ben alapított Treviso egyébként patinás csapat, ötszörös bajnok, nyolcszoros kupagyőztes, kétszeres Euroliga-döntős. A nagy sikereket azonban régebben ünnepelhették a Treviso-drukkerek. Az egykor a körmendi Németh Istvánt (2002/2003) is a soraiban tudó együttes (16 győzelem/7 vereség) most a feljutásért küzd, második a másodosztály keleti csoportjában.

Perl Zoltán fontos játékosa a magyar válogatottnak
Fotó: Archív

- Az utóbbi időben jobbára csak a padon ültem - jelezte a válogatott kosárlabdázó, Perl Zoltán. - Ennél pedig többre vágytam, vagyis elsősorban a több játéklehetőség reményében váltott klubot. Kosárlabdázni, fejlődni akarok - 21 évesen abban a korban vagyok, amikor sok időt kell a pályán töltenem. Több csapat is érdeklődött irántam, a Treviso ajánlata tűnt a legkedvezőbbnek. Új csapatom hétfőn jelentkezett be, kedden megegyeztünk, szerdán pedig pakoltam, utaztam, és délután már munkába is álltam.

A döntés előtt egyeztettem a szüleimmel, a menedzsereimmel - igyekeztünk mindent figyelembe venni. Új edzőm fontos szerepet szán nekem a feljutásért folytatott harcban - ami nehéz, de nem teljesíthetetlen feladat. Egyelőre a szezon végéig írtunk alá, ha feljutunk, akkor egy évvel automatikusan meghosszabbodik a kontratus, ha nem, akkor ismét tárgyalóasztalhoz ülünk. És azért is döntöttem a váltás mellett, mert az Európa-bajnokságnak játékból, jó formában szeretnék nekifutni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!