Kosárlabda

2014.04.21. 15:10

Kell a győzelem - A Nyíregyházát fogadja a Falco KC

Az NB I. A-csoportos kosárbajnokság alsóházi középszakaszában az első fordulóból elmaradt meccset pótol kedden a Falco-Trend Optrika KC Szombathely: 18.30-kor a Nyíregyházát fogadja. Kálmán László második meccsére, második győzelmére készül edzőként.

Tóth Gábor

Kálmán László (középen) remekül, nagy győzelemmel debütált edzőként a Falco KC élén (Fotó: Szendi Péter)

Kálmán László debütálása nem is sikeredhetett volna jobbra edzőként az előző játéknapon: hosszú idő után ismét nyert a Falco, ráadásul a megyei rivális Körmendet verte meg (101-97), több játékos a régi formáját idézte, a csapat becsülettel küzdött, a nézők pedig visszatértek a lelátóra. Ám az az újdonsült tréner ismét győzelmi kényszer alatt lesz kénytelen pályára küldeni a csapatát. Ha ugyanis a Falco el akarja kerülni az osztályozót, a sereghajtó Nyíregyháza ellen nem hibázhat. Az NYKK egyébként négy vereség után az előző fordulóban hazai pályán győzte le a ZTE-t (92-75).

- Nagyon jól éreztem magam edzőként a Falco kispadján, de a Körmend elleni meccsen nem az én személyem volt a fontos, hanem az, hogy a győzelmünkkel a saját kezünkbe vettük a sorsunkat. Most jó esélyünk van rá, hogy osztályozó nélkül biztosítsuk be az NB I-es tagságunkat. Csak ezzel a lehetőséggel élni is kell! - fogalmazott a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere, Kálmán László. Egyébként hasonlóan lelkes, motivált játékot várok ismét a fiúktól. Remélem, hogy ezúttal is sikerült feltüzelnem őket annyira, hogy ne legyen kérdéses a mérkőzés végkimenetele. Azt tudatosítottam a játékosokban, hogy attól, hogy egy meccset megnyertünk, még nem lettünk jobb csapat. Az utolsó előtti fogadja az utolsót, vagyis egy kiesési rangadó vár ránk, ráadásul egy nagyon kellemetlen, agresszív stílusban játszó, csapatként a Körmendnél szerintem jobban funkcionáló ellenféllel. Egyébként Doyne és Walker játéka határozza meg az NYKK eredményességét, vagyis rájuk nagyon kell ügyelnünk. Azt remélem, hogy ismét sok néző előtt játszhatunk. Nagy szükségünk van a drukkerek támogatására a Körmend ellen is kellettek a sikerhez. Nem vitás, ezt a meccset nekünk mindenképpen meg kell nyernünk! Ennek megfelelő hozzáállást, teljesítményt várok a csapatomtól. Vlahovics bokasérülése még nem jött rendbe, rá ismét nem számíthatok.

A Falco klubvezetése a középszakaszból hátralévő két meccsre egyet fizet, kettőt kap akciót hirdet meg. Minden bérlettel rendelkező szurkoló a mérkőzésre érkezve bérlete mellé egy darab galériára szóló belépőjegyet kap. A jegyet vásárlók pedig a jegyük mellé kapnak egy galériára szóló tikettet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!