Kosárlabda

2015.12.13. 15:26

Kendrick helyett Petty Perry? - Új irányítójelölt a Körmendnél

Körmend - Eldőlt, hogy Kendrick Perry a szombati Szolnok elleni bajnokin szerepel utoljára az Egis Körmend kosárlabdacsapatában. Az amerikai irányítóra műtét vár. Helyére egy másik amerikai Perry, Petty érkezhet.

Németh Zsolt

Bár a körmendi kosárlabdaklub vezetése nem tervezett játékoscserét, mégis új irányító után kellett nézni, mert egy vizsgálat során kiderült: Kendrick Perrynek olyan sérülése van, ami műtéti beavatkozást igényel. Egy szalag hiányzik az egyik térdéből. Mivel a gyógyulása hosszabb időt vesz igénybe, a játékos a karácsonyi ünnepek után nem tér vissza Körmendre. Már megtalálták az új jelöltet; kiderült: Perryt Perry válthatja.

Kendrick Perry szombaton játszik utoljára körmendi színekben, aztán műtét vár rá. Fotó: Szendi Péter

Vasárnap - feleségével és másfél hónapos gyermekével - Körmendre érkezik  a 27 esztendős, 185 centis, 86 kilós Petty Perry, aki ebben a szezonban eddig a görög Apollon Patras együttesében játszott. 2011-ben a University Texas Pan American végzőseként 15,7 pont, 4,5 lepattanó és 2,7 gólpassz volt az átlaga. Első profi szezonját Szlovákiában kezdte, egy évvel később a román bajnokság legponterősebb játékosa volt 20,8 pontos átlagával. 2013 nyarán megfordult Venezuelában, majd a EuroChallenge-résztvevő Minsk csapatához igazolt, innen szerződött 2014 januárjában a nagy múlttal rendelkező (korábban Scavolini néven ismert) Pesaro csapatához, ahol 14 bajnoki mérkőzésen 11,4 pont-, 3,8 lepattanó- és 3,1 gólpasszátlagot jegyzett. Játékával más olasz klubok érdeklődését is felkeltette, így 2014 nyarán a Virtus Róma csapatához szerződött, de onnan novemberben Szolnokra távozott. Mivel a játékos nem kapta meg a Eurocup-meccseken való szerepléshez elengedhetetlen engedélyt, az ottani vezetőség nem tartott rá igényt, ezért Libanonba igazolt, ahol az Al Moutahed Tripoli játékosaként nagyon jó statisztikával rukkolt elő: 21,8 pont, 7,3 gólpassz és 6,9 lepattanó meccsenként. Idén nyáron visszatért az öreg kontinensre, a görög AS Apollon Patras csapatában lépett pályára hét bajnoki mérkőzésen. Körmenden egy hete lesz arra, hogy meggyőzze a klub vezetését arról, hogy ő lehet a csapat új irányítója.

Kendrick Perry, aki a Szolnok ellen szerepel utoljára az Egis Körmend színeiben, nyilatkozatban búcsúzik:

„Nehéz szívvel, de be kell jelentenem, hogy a karácsonyi szünet után nem térek vissza Körmendre. Azért nem tudom folytatni a szezont, mert a közelmúltban egy MRI-vizsgálaton egyértelműen kiderült, hogy egy ínszalag hiányzik a térdemben, és ez az állapot mindenképpen műtétet igényel. Nagyon nehéz volt meghozni azt a döntést, hogy vállalom a beavatkozást, de a pályafutásom folytatása érdekében ezt meg kell tennem. Szívből remélem, hogy az ország legjobb szurkolótábora és a csapat minden barátja megérti ezt, és a továbbiakban is ugyanúgy támogatni fogja a fiúkat, mint eddig tették a szezon során. A ti szenvedélyetek és elkötelezettségetek többet segített nekünk (és személy szerint nekem különösen), mint azt bárki gondolná! Köszönöm az Egis Körmend vezetőinek, hogy bíztak bennem és lehetőséget adtak arra, hogy valóra váltsam a kosárlabdával kapcsolatos álmaimat. Köszönöm Teo Csizmicsnek és a szakmai stáb valamennyi tagjának azt, hogy segítették a fejlődésemet nemcsak a játékban, a pályán, hanem azon kívül is. És végül a csapattársaim felé: köszönöm fiúk, hogy elfogadtatok, hogy a társatok lehettem és veletek küzdhettem a pályán!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!