Kosárlabda

2015.03.01. 13:25

Kiélezett csatában bukott el a Falco II.

Oroszlány - Az NB I. B csoportos férfi kosárlabda-bajnokság 17. fordulójában a Falco-Trend optika KC Szombathely II. nagy csatában maradt alul idegenben.

Tóth Gábor

OSE Lions_ Falco-Trend Optika KC Szombathely II. 99-86 (24-17, 24-25, 29-22, 22-22). Oroszlány, 400 néző, NB I. B csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Surányi, Gyuris, Vida.

OSE, legjobb dobók: Hajmássy 23/12, Ughy 20/6, Vukolics 17/3.

Falco: Simon K. 27, Tóth D. 6/3, Hódi 12/9, Karagity 8, Varga M. 9. Csere: Kovács B. 2, Szabó M. 3, Popgyákunik 6/3, Németh A. 4, Gábor M. 9, Bereczki . Edző: Váradi Attila.

Simon Kristóf (labdával) nagyot játszott, 27 pontig jutott
Fotó: Unger Tamás

Az Oroszlány bombaerős kerettel, volt élvonalbeli játékosokkal fogadta a fiatal vasi csapatot - és Vukolics Rados személyében egy nem is olyan régen még Nyíregyházán pattogtató légióst is bevetett. Ettől függetlenül a Falco meglepete ellenfelét, remekül kezdett (7. perc: 14-17). A OSE azonban rendezte a sorait; nagy csata kerekedett, a folytatásban fej fej mellett haladtak a csapatok. A házigazda olykor meglépett, de a Falco mindig felzárkózott. Amikor kellett, a rutinos hazaiaktól mindig betalált valaki és az Oroszlány élt a hazai pálya előnyével is. A hajrá ettől függetlenül szorosan alakult, tízen belülre tornázta magát a Falco, de a keményen játszó házigazda már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Váradi Attila: - Egy kemény, olykor a durvaság határát súroló mérkőzésen maradtunk alul nagy csatában. Minden elismerésem a fiúké, mert állták a sarat, végig partiban voltak.

A Falco II. zsinórban elért hat győzelem után kapott ki ismét, a 12 csapatot felvonultató tabella ötödik helyéről várja a folytatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!