Kosárlabda

2015.03.27. 15:19

Körmend - Alba rangadó: A nyolc közé jutásért harcol mindkét csapat

Körmend - Az Alba Fehérvár gárdáját fogadja az Egis Körmend együttese a férfi kosárlabdázók élvonala középszakaszának 5. fordulójában, szombaton. A középházi mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Németh Zsolt

Szerdán a pokol legmélyebb bugyraiból jutottak a mennyország küszöbére a piros-feketék Szombathelyen, amikor 13 perc alatt dolgozták le 25 pontos hátrányukat, sőt át is vették a vezetést. Győzni azonban nem sikerült. Most hazai pályán egyértelműen ez lesz a cél.

Ezúttal is szükség lesz Marko Popadics szerdán mutatott jó játékára. Fotó: Unger Tamás

– Az eddigi leggyengébb első félidőnket produkáltuk Szombathelyen – pillantott vissza szerdára Déri Csaba, a Körmend vezetőedzője. – A szünetben rendbe raktuk a csapatot, jó volt a védekezésváltásunk, és ekkor talán eddigi legjobb második húsz percünket mutattuk. Kiemelendő és nagyon fontos a közönség, a szurkolóink szerepe, hatalmas segítség volt a csapat számára az a légkör, amit teremtettek. Most láttam újra azt igazából, amire a régi körmendi időkből emlékszem. Parádés volt, köszönet érte! Szombaton újra pályára kell lépnünk, háromnaponta mérkőzés van, csak minimálisan tudunk készülni – tért rá a csapat előtt álló feladatra a szakember.

– Amit ebben az időben el lehet végezni, azt megcsináltuk. A célunk az, hogy ami eddig is az erősségünk volt, azt jól végrehajtsuk. Nekünk kell a tempót diktálni, a játékot irányítani. Vannak gondjaink, mert Ryan Richards és Momcsilo Latinovics nem tudott velünk edzeni a meccsek közötti két napban. Utóbbinak szerdán kifordult a mutatóujja a dobó kezén, pénteken is kötéssel érkezett a videózásra, vajmi kevés az esély a játékára. Richards a térde mellett a derekát is fájlalja. Nehezére esik a mozgás, de mindenképpen szeretne ott lenni a pályán és segíteni a csapatot egy újabb győzelem elérésében. Nem lesz könnyű, mert az Alba erős csapat, de nekünk a hátralévő öt meccsből négyet mindenképpen meg kell nyernünk ahhoz, hogy ott lehessünk a legjobb nyolcban, és a célunk egyértelműen ez. Amióta itt vagyok, gyakorlatilag mindig a kerítésen táncolunk, minden mérkőzés komoly téttel bír, de nincs mese, teljesítenünk kell! Nagy segítség lehet ebben újra a szurkolótáborunk, amely többször megmutatta már, hogy mekkora lökést tud adni nekünk. Szombathelyen ez hatványozottan igaz volt, remélem, ezúttal is számíthatunk rájuk, és újra olyan tűzzel állnak mögénk, mint legutóbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!