Kosárlabda

2015.10.06. 10:45

Körmendi rangadó: Az Albát fogadják a piros-feketék

Körmend - A férfi kosárlabda élvonal második fordulójában, a szakmában és játékoskeretben is alaposan megerősített TLI-Alba Fehérvár együttesét fogadja az Egis Körmend szerdán, 18 órától.

Németh Zsolt

Az első fordulóban a Szegeden elért idegenbeli sikerrel, hétfőn este pedig jó hangulatú szurkolói ankéttal hangolt a rangadóra a körmendi csapat. Utóbbin Teo Csizmics, a vezetőedző elmondta: játékosként is olyan volt, hogy nem ijedt meg senkitől, mindenki ellen győzni akart. Ezt a mentalitást igyekszik átadni csapatának is. A szerdai esélyeket firtató kérdésre viszont visszafogottan nyilatkozott.

Wesley Channels kényszerűségből három percre beállt Szegeden, de még közel sincs olyan állapotban, mint a sérülése előtt. Fotó: Szendi Péter

– Egy nagyon jó csapat lesz a vendégünk, amelynek remek magyar játékosok vannak a soraiban, mellettük kiváló idegenlégiósokat igazoltak, épp most érkezett egy újabb, négyes poszton is bevethető kosaras. Tehát nagyon erős az Alba kerete, amelyet egy kiváló edző irányít és fog össze, aki már hosszú évek óta itt dolgozik Magyarországon, ismeri a mezőnyt, a mi magyar játékosainkat is. Az Alba gyakorlatilag bárhol, bárkivel szemben győzelmi eséllyel lép pályára, de mi is úgy futunk neki minden egyes találkozónak, hogy meg szeretnénk nyerni azt. Alaposan feltérképeztük a játékukat, felkészülünk belőlük. Még nem tudom biztosan, hogyan tudunk felállni a meccsre, hiszen Wesley Channels – bár kényszerűségből beállt rövid időre Szegeden – még közel sincs olyan állapotban, mint a sérülése előtt. Nem tudom, számíthatok-e rá. Farkas Attila pedig a szurkolói ankéton is úgy nyilatkozott, hogy szerdán még biztosan nem fog tudni játszani. De nem panaszkodunk, természetesen győzelemmel szeretnénk megajándékozni a szurkolókat az első hazai bajnokin, így megyünk fel a pályára, és majd meglátjuk, hogyan sikerül mindez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!