Kosárlabda

2015.06.30. 18:04

Korosztályos kosár az Eb jegyében - Az U16-osok Szlovákiával kétszer is megmérkőznek a Sugár úti csarnokban

Körkép – Két győzelem és három vereség volt a mérlege a korosztályos B divíziós Európa-bajnokságokra készülő magyar fiú kosárlabda-válogatottaknak a hétvégén.

Horváth Erika

A Pór Péter vezette U20-as válogatott – amely a legkorábban, július 9-én, jövő csütörtökön kezdi az Eb-t Székesfehérváron – Portugáliában, Póvoa de Varzim városában játszott három mérkőzést. Ellenfelei a szintén B divíziós portugálok és osztrákok voltak. A keret három falcós tagja közül Perl Zoltán részleges bokaszalag-szakadása miatt nem is tartott a csapattal. Az első találkozón Portugália ellen nagyon fölényesen, 78-51-re nyertek a magyarok. A csapatnak Váradi Benedek az egyik vezéregyénisége volt, 19 pontot, közte két triplát jegyzett. Aztán Ausztria következett és egy 66-55-ös győzelem. Váradi 21/9, Bazsó Brúnó 10 ponttal járult hozzá a sikerhez. A harmadik találkozót ismét Portugália ellen vívták a magyarok – szombathelyiek nélkül. Bazsó kisebb deréksérülése miatt hiányzott, de Váradi is pihenőt kapott. Itt szenvedte el U20-as válogatottunk első vereségét a felkészülés során (52-64). Mától az Eb helyszínén, Székesfehérváron „élesít" a csapat.

Az U18-os keret, amelyet Ferenczi Tamás irányít – és egyik segítője a körmendi Érsek István – az A divízióban szereplő horvát válogatottnál vendégeskedett. Az első találkozót Pozegában játszották; három negyeden át jól tartották magukat a magyarok, de végül magabiztosan, 88-65-re nyertek a hazaiak. A körmendi Doktor Péter nevéhez 4, Márton Ádáméhoz 2 pont fűződik, a szombathelyi Durázi Krisztofer nem szerzett pontot. A visszavágót Velikában rendezték, ezúttal sokkal könnyebben és fölényesebben nyertek a horvátok – 85-59-re. A vasiak teljesítménye: Márton 5, Doktor 4, Durázi –. Ma és holnap Ausztriában játszanak két felkészülési mérkőzést az U18-asok.

A Szombathelyen edzőtáborozó U16-os válogatott – amelyet Váradi Attila vezet – szerdán 17, csütörtökön 11 órától Szlovákia korosztályos csapatával csap össze a Sugár úti csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!