Kosárlabda

2014.10.30. 12:35

Kosárlabda: A Falco pénteken a Szedeákot fogadja

Szombathely - Az NB I. A csoportos férfi kosárlabda-bajnokság 5. fordulójában a hibátlan Falco-Trend Optika KC Szombathely pénteken 18.30-as kezdéssel a veszélyes ellenfélnek tűnő Szegedet fogadja.

Tóth Gábor

A Falco remekül kezdte a szezont, három győzelemmel a háta mögött várja a mérkőzést. Ráadásul két győzelem idegenben jött össze – hétfőn éppen a szomszédvár ZTE otthonában ünnepelhetett a sárga-fekete tábor. A Szedeák kikapott Sopronban, majd hazai pályán a Kaposvárt, aztán a MAFC-ot is legyűrte. A Szeged két régi ismerőssel érkezik Szombathelyre. Andrija Csirics alapembere volt a Falco KC 2007/2008-es bajnokcsapatának. Az Arena Savariában nagy népszerűségnek örvendő szerb bedobó most, 34 évesen is remekül, ponterően játszik: a Sopronnak 22/12, a Kaposvárnak 20/12, a MAFC-nak pedig 22/6 pontot termelt. A szegediek trénere, Nikola Lazics is dolgozott korábban a szombathelyiek sikeréért. A papírforma talán hazai győzelmet ígér, de érdekes meccsre van kilátás.

Váradi Benedek rendre jó játékkal száll be a padról, vélhetően most is szükség lesz a lendületére. Fotó: Katona Tibor

– Nagyon kellemetlen ellenfelet fogadunk – vélekedett Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. – A Szeged felvonultat néhány kifejezetten jó képességű kosarast, de inkább csapatként jó. Jó játékai vannak, gyors indításokkal operál, keményen védekezik, igyekszik szervezetten kosárlabdázni. Ráadásul nagyon hatékony alacsony szerkezetben. Vagyis nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Főleg annak tükrében, hogy riválisunk az előző játéknapon szabadnapos volt, többet pihenhetett, készülhetett a mérkőzésre. Viszont hazai pályán mi nem hibázhatunk, ezt a meccset mindenképpen meg kell nyernünk – ha egy ponttal, akkor eggyel. Jó formában vagyunk, sérültünk, hiányzónk nincs, szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat – ráadásul a zalaegerszegi győzelem sokat dobott a hangulaton. Szeretném, ha minél több szurkoló jönne ki a csarnokba. Egerszegen is nagyon sokat számított a segítségük, együtt a Szegedet is könnyebben gyűrhetjük le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!