Kosárlabda

2014.11.23. 17:30

Nagy formában van a SZoESE női kosárcsapata

Nagykanizsa - Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 7. fordulójában megszerezte ötödik győzelmét a SZoESE-Sportiskola.

Tóth Gábor

Kanizsai Vadmacskák SE– Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola 70-77 (21-15, 16-21, 17-13, 16-28).

Nagykanizsa, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Szalai, Németh.

SZoESE: CZINDER 7/3, SZABÓ-HAKLITS 33/9, PORPÁCZI 5, GUSZTAFIK 18/6, Konti –. Csere: HORVÁTH 7, Bicskei –, Uszkai –, Földi 2, Tóth –, Handler 5/3. Edző: Kozma Tamás.

Szabó-Haklits Zsuzsanna 33 pont mellett 8 lepattanót is szerzett. Fotó: Unger Tamás

Jó iramot diktáltak a csapatok – a Kanizsát nagyon fűtötte a vágy, hogy visszavágjon a Hepp Kupában elszenvedett vereségért. Az első félidőben Szabó-Haklits és Gusztafik gyűjtötte a pontokat, Porpáczi pedig a lepattanókat (20. perc: 37-36). A második félidőben mindkét csapat zónavédekezéssel próbálkozott, amit a vendégek eredményesebben oldottak meg.

A szombathelyiek ugyanis remekül dobták triplákat. Fej fej mellett haladtak a felek. Amikor a vasiak elléptek, a játékvezetők azonnal közbeavatkoztak. Így a végére maradt a döntés, de a hajrát jobban bírta a taktikus, nagyot küzdő, csapatként játszó SZoESE. A szombathelyiek a tabella 3. helyén állnak.

Kozma Tamás: – Mindig szerettem volna egy kalapot, karácsonyra veszek magamnak, mert ha továbbra is így játszanak a lányaim, akkor többször meg kell emelnem előttük. Ezt a meccset a játékvezetők sem tudták elvenni tőlünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!