Kosárlabda

2016.05.07. 18:44

Óriási csatában egyenlített a ZTE

Sok hibával játszott, de még így is partiban volt Zalaegerszegen az Egis Körmend. A piros-feketék mindig vissza tudtak zárkózni az összeszedett hátrány után és egy végletekig kiélezett találkozón úgy kaptak ki, hogy volt rádobásuk a hosszabbításért, de az kimaradt.

Németh Zsolt

 

Zalaegerszeg, 2000 néző V: Cziffra , Györffy , Frányó

ZALAEGERSZEG: KINNEY 26/12, GOVENS 20/3, Kerpel-Fronius 3/3, Mohácsi 2, PANTELICS 12/6

Csere: Velkey 2, Balmazovics 4/3, Czinger 2

Vezetőedző: Bencze Tamás

KÖRMEND: Petty 11/3, CHANNELS 22/12, Mckinney-Jones 12/6, Dickerson 4, DUINKER 14/3

Csere: Tóth N. -, Lakosa 2, Ferencz 3

Vezetőedző: Teo Csizmics

Az eredmény alakulása. 4. p.: 7-12. 7. p.: 17-17. 12. p.: 30-26. 17 p.: 37-30. 22. p.: 27-26. 27. p.: 51-44. 32. p.: 53-53. 37. p.: 68-59.

Ezúttal talán a vendégek lehettek picit nyugodtabbak a feldobás előtt, hiszen ők behúzták az első hazai mérkőzést a párharcban. A ZTE számára viszont kötelező volt a győzelem, ha nem akart 2-0-s hátrányba kerülni. A mérkőzés előtt Gáspár Dávidot búcsúztatták, aki a következő szezontól a ZTE NKK vezetőedzője lesz.

7-2-vel nyitott a Zete, de Channels két triplájával és Duinker kettesével gyorsan fordult a kocka. 7-12-nél jött a hazai időkérés. Kinney triplájával és ziccereivel átvette a vezetést a Zete. Nem hagyta magát az Egis Körmend, Petty kettesével és McKinney-Jones triplájával fordított, a kisszünetben kettővel vezetett. Lakosa talált be betörésből, de 8-0-s rohanással ellépett a Zete, Teo Csizmics kért időt. Kinney húzta vissza a labdát szerző Channelst, sportszerűtlen hiba lett a vége, amiből két pontot sikerült csak hozni. Öt perc alatt csupán négy pontot szerzett az Egis Körmend, tartotta előnyét a szokás szerint erősen faulthatáron védekező ZTE. Sőt, Govens öt pontot rámolt be, hét lett közte. Kettőig tudta csökkenteni a különbséget az MTE, de kimaradt néhány támadás, néggyel volt előrébb a hazai csapat a nagyszünetben. (39-35)

Kevés kosár, nagy küzdelem jellemezte a folytatást, ami a Zetének sikerült jobban. Bár Channels 3. triplájánál csak egy volt a különbség, később Kinney és Pantelics kosaraival megint héttel volt előrébb a Zete.

Ferencz 2+1-es akciója után négyig lopakodott az MTE, de Channels ellen ítéltek sportszerűtlent. Innen is volt visszaút, mert McKinney-Jones dobott elegáns ziccert, három volt a hátrány és Govens ellépte, a Körmendé volt a negyed utolsó 13 másodperce, de kosár már nem született.

McKinney-Jones hármasával egalizált, nyolc és fél perccel a vége előtt. Govens faulttal együtt dobott kosarat, Channels triplával válaszolt, de Govens megismételte az előzőt, Pantelics dobott hármast majd Balmazovics két büntetőt, hat volt közte és még öt perc. Sajnos a körmendi irányító, Petty gyakran választott rossz megoldást, ami miatt számos támadás eladott labdával zárult. A csapat ezzel együtt küzdött és az utolsó percben Dickerson zsákolásával már egyenlő állt a táblán, de ez pontatlannak bizonyult, kettővel ment a Zete valójában. A körmendiek nem igazán értették, hogy miért lett hirtelen hátrány a döntetlen állásból. Fél perc volt hátra, mínusz kettőnél támadhatott a Körmend, de Petty eladta a labdát. Govens csak egy büntetőt dobott be, volt még 9 másodperc, McKinney-Jones magára vállalta a triplát, de az pontatlan lett, egyenlített a Zete a párharcban. Folytatás kedden, Körmenden.

Mestermérleg:

Bencze Tamás: – Gratulálok a csapatomnak és büszke vagyok rájuk, mert igazi fizikális, play off meccsen sikerült győznünk. Fordulatokban gazdag meccs volt, nem érezhettük magunkat egy pillanatig sem nyeregben. 8-9 pontnál már úgy éreztem, hogy meglesz, de mutatja a Körmend erejét, hogy akkor is fel tudtak állni. Hatalmas meccs volt, remek hangulat, ez a lényege a kosárlabdának! Elsősorban azért nyertünk, mert jobban védekeztünk, mint az első meccsen.

Teo Csizmics: – Nagyon élvezetes mérkőzés volt. Rengeteg érzelem és energia volt a játékban. Ez egy erős, valódi rájátszás meccs volt. Gratulálok a hazai csapatnak, az edzőnek a győzelemhez, és nagyon büszke vagyok a saját játékosaim által mutatott teljesítményre. Sajnos sok hibánk is volt, ami pláne ilyenkor benne van a játékban, itt most főleg az eladott labdákra gondolok. Passzolhattunk volna kicsit jobban, ez zavart inkább, mit a kihagyott dobások. Idegenben főleg figyelni kell erre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!