Kosárlabda

2015.09.15. 17:55

Pályán a Falco: Edzőmeccs után, emléktorna előtt

Szombathely – A Falco KC Szombathely NB I-es kosárcsapata kedden este edzőmeccset játszott a szlovén Domzale gárdájával. Pénteken és szombaton pedig a 6. Horváth Zoltán emléktorna vár a sárga-feketékre.

Tóth Gábor

Sajtótájékoztatón ismertették kedden a 6. Horváth Zoltán emléktorna programját. A sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Foki Róbert a rendező Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Gráczer György, a Falco KC Szombathely ügyvezetője, Kálmán László, a Falco vezetőedzője, dr. Gál László, a Szombathelyi Egyetemi SE elnöke, valamint Kozma Tamás, a SZoESE-Sportiskola amatőr NB I-es női kosárcsapatának vezetőedzője vett részt.

A nemzetközi felkészülési tornán – pénteken és szombaton – a házigazda Falco KC Szombathely mellett a tavalyi bajnokságban bronzérmes Atomerőmű, az alaposan megerősödött Alba Fehérvár, valamint a szlovák bajnok Komárno lép pályára az Arena Savariában. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy hagyományosan erős mezőny gyűlt össze, remek meccsekre van kilátás – és az is kiderül, hogy hol tartanak a résztvevők a felkészülésben, a csapatépítésben. A modernizált Arena Savaria most debütál hazai közönség előtt: az elmúlt időszakban ugyanis 108 millió forintos beruházásból a létesítmény új parkettát, kijelzőt, mobilpalánkot és kamerarendszert kapott.

Érdekesség, hogy hagyományteremtő jelleggel, a főiskola-egyetem legendás tanárára, Polgár Bélára emlékezve egy női torna is helyet kap a programban. Szombaton délelőtt a SZoESE mellett az osztrák UBI Graz és a Kanizsai Vadmacskák meccsel.

6. Horváth Zoltán emléktorna, menetrend, péntek: Atomerőmű SE–BC Komárno 16.30, megnyitó 18.30, Falco KC Szombathely–Alba Fehérvár 19.00. Szombat: bronzmérkőzés (két vesztes) 15.30, döntő (két győztes) 18.00, eredményhirdetés 19.45. Polgár Béla emléktorna, szombat: Nagykanizsa–SZoESE 9.00, SZoESE– Graz 11.00, Graz–Nagykanizsa 13.00, eredményhirdetés 14.30.

Kedden este edzőmeccset játszott a Falco, a szlovén élvonalbeli Domzale együttesét fogadta. A szombathelyieknél most mutatkozott be a próbaidőre igazolt észt válogatott, Reinar Hallik.

Falco KC Szombathely–Helios Domzale 94-74 (29-16, 20-19, 22-17, 23-22).

– Szombathely, 4000 néző, felkészülési kosárlabda-mérkőzés, vezette: Tóth K., Török Z., Sabáli L.

Falco: Atkins 8, Váradi B. 10/3, Butorac 18/12, Bognár 6/3, Wright 21. Csere: Hallik 11, Csomagics 13/3, Simon K. 2, Dobos 3, Bazsó 2, Hódi 2, Kovács B. –. Edző: Kálmán László.

Energikus, szervezett játékkal rukkolt elő a Falco, állva hagyta – a volt szombathelyi centert, Zagoracot is felvonultató – ellenfelét (3. perc: 0-9). Nehezen szerezte meg első pontjait a vendég (13-23). Küzdelmes csata kerekedett a mérkőzésből, de a Falco diktálta a tempót (15. perc: 38-20). Annak ellenére is, hogy Kálmán László szorgalmasan forgatta a csapatát (20. perc: 49-35). Fordulás után is pörgött becsülettel a Falco (24. perc: 59-32), és olyan játékkal rukkolt elő, ami bizony tetszett a szurkolóknak – persze azért akadtak hibák is (30. perc: 71-54). Az utolsó negyedet még megnyomta a Falco, és biztosan nyert.

A légiósok közül figyelemre méltó teljesítménnyel rukkolt elő Butorac és Wright, de Hallik és Atkins is ígéretes játékosnak tűnik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!