Kosárlabda

2015.07.08. 14:43

Rajt a B divíziós U20-as Eb-n - A hazai rendezésű kontinensviadalon Váradi és Perl képviseli a vasi színeket

Székesfehérvár - Csütörtökön elrajtol a hazai rendezésű B divíziós U20-as fiú kosárlabda Európa-bajnokság. Az A divízióért hajtó magyar csapatba a vasiak közül Váradi Benedek és Perl Zoltán került be.

Horváth Erika

A B divízió 18 csapata négy két négyes és két ötös - csoportban csütörtökön kezdi meg az Eb-csatározást a székesfehérvári Vodafone Sportcentrumban, illetve a Videoton Oktatási Központban (a belépés végig ingyenes). A Pór Péter vezette magyar együttessel - amely a D csoportban kapott helyet Albánia, Moldova, Svédország és Szlovákia együttesének társaságában - szemben az A divízióba jutás az elvárás. (A legjobb húsz csapat, kedden kezdte az idei Eb-tornáját Olaszországban.)

A B-ből az A divízióba a három dobogós csapat juthat fel. Ehhez első lépésben a csoport első két helyének valamelyikén kell végezni, majd a már egyenes kieséses negyeddöntőn is túl kell jutni, aztán lehetőség szerint döntőbe kerülni. Ha nem sikerül, akkor pedig a bronzmérkőzést kell megnyerni. Nem egyszerű a feladat. Ahogy Pór Péter is fogalmazott, kemény sorozatterhelés vár a csapatra, de bízik a sikerben, mert nagyon jó a csapatszellem, a játékosok küzdeni tudása kiemelkedő, és plusz motivációt jelenthet a hazai pálya is.

A vezetőedző a válogatott két meghatározó játékosaként említette a szombathelyi Váradi Benedeket - ő lett a csapat kapitánya - és Perl Zoltánt. Sajnos a portugáliai tornán zúzódást szenvedett Bazsó Brúnó állapota nem tette lehetővé, hogy őt is nevezzék az Eb-n szereplő 12-es keretbe.

A szerda esti megnyitó után csütörtökön 13.30-kor kezdődnek az első csoportmérkőzések. A magyarok 18 órakor a moldávokkal találkoznak.

A magyarok csoportmérkőzései (D csoport). Csütörtök, 18.00: Magyarország -Moldova. Péntek, 18.00: Magyarország -Svédország. Szombat, 18.00: Magyarország- Albánia. Vasárnap, 18.00: Magyarország- Szlovákia. Hétfőn szabadnapos lesz a csapat.

A további csoportok. A csoport: Ausztria, Finnország, Hollandia, Románia. B csoport: Grúzia, Portugália, Montenegró, Luxemburg, Koszovó. C csoport: Örményország, Fehéroroszország, Macedónia, Svájc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!