Kosárlabda

2016.01.10. 18:04

Rossz évkezdés - Kikapott a SZoESE női csapata

Szombathely - Kiadós vereséggel kezdte az évet a SZoESE-Sportiskola amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata: a 9. fordulóban a vendég ELTE-BEAC bizonyult - sokkal jobbnak.

Tóth Gábor

A szombathelyiektől Orsós-Bogdán és Hansági sérülés miatt hiányzott. a vendégek erős kerettel érkeztek, több olyan játékost is bevetettek, aki már az A csoportba is belekóstolt.

Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola-ELTE-BEAC Újbuda 60-92 (17-28, 10-19, 13-27, 20-18).

- Szombathely, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Németh S., Földesi Á.

SZoESE: Gusztafik 4, Czinder 11/6, FEIGL 16, Uszkaiv6, Simon C. 2. Csere: Szabó-Haklits 8, Gyuricza 7/3, Tóth T. 1, Hajdinák -, Simon L. 5/3, Boronkai -. Edző: Kozma Tamás.

ELTE, legjobb dobók: Szabó F. 22, Pusztai 19/3, Király 16, Zana 15.

A találkozót pontosabban, frissebben kezdték a magasabb, erősebb vendégek. Gyors tempót diktáltak, nehezen tartotta a lépést a házigazda. A SZoESE sok dobást rontott, sok labdát adott el, amiből leindított, könnyű kosarakat szerzett a BEAC - szinte elvétve volt rákényszerítve a felállt védelem elleni játékra. Roppant bizonytalanul kosarazott a házigazda, a mérkőzés elejétől futnia kellett az eredmény után. Így a találkozó gyorsan eldőlt (20. perc: 27-47). Fordulás után rendezték valamelyest soraikat a vasiak, de az ellenfél győzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben. A hazai játékosok többsége, Feigl kivételével, szürke teljesítménnyel rukkolt elő. A szombathelyiek szakmai stábja sűrű rotációval dolgozott, mindenki kapott bőven lehetőséget a bizonyításra.

Kozma Tamás: - Erősen idény eleji formában játszottunk, többet vártam a lányoktól - főleg védekezésben. Többet, sokkal többet kell dolgoznunk, ha a jobb csapatok közé akarunk tartozni.

A következő fordulóban a SZoESE pénteken (18.00) a Nagykanizsát fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!