Kosárlabda

2017.02.19. 18:09

SZoESE: csak egy negyedet bírtak

Papírforma vereséget szenvedtek a SZoESE női kosarasai.

Tóth Gábor

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 17. fordulójában a sereghajtó SZoESE - a papírformának megfelelően - kikapott az alapszakaszgyőzelmet megcélzó ELTE gárdájától.

Szombathelyi Egyetemi SE-ELTE-BEAC Újbuda
31-78 (12-14, 4-27, 9-16, 6-21).

- Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Szalai Zs., Hernicz B.SZoESE: Gusztafik 10, Uszkai -, Szabó-Haklits 8/6, Rózsa 3/3, Feigl 2. Csere: Molnár A. 4, Plózer 4, Orsós-Bogdán -. Edző: Szabó László.

Az esélyes vendéget szervezett, motivált játékkal, főleg jó védekezéssel lepte meg a SZoESE. Olyannyira, hogy az ELTE csak egy utolsó másodperces kosárral tudta átvenni a vezetést a negyed végén. A második etapban azonban sebességet váltott az Újbuda, átrohant ellenfelén - a SZoESE pedig ritka rossz dobóformával segítette riválisát. Így a félidőre 25 pontos különbség alakult ki (20. perc: 16-41), a mérkőzés ezzel el is dőlt. Fordulás után még jó játékkal tért vissza a pályára a SZoESE, igyekezett megnehezíteni ellenfele dolgát. De a végére elfogyott, elfáradt az amúgy is sok hiányzóját nélkülöző szombathelyi gárda.

Szabó László: - Egy ilyen szintű csapattól így ki lehet kapni. A hozzáállással, a küzdőszellemmel maximálisan elégedett voltam, de játékban csak az első negyed tetszett, még sokat kell fejlődnünk.Folytatódik a SZoESE sűrű programja: hétfőn 17.30-as kezdéssel az egyetemi bajnokságban ugyancsak az ELTE lesz a vendég - itt a lehetőség a visszavágásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!