Kosárlabda

2014.12.21. 15:25

SZoESE: vereség

Tatabánya - Papírforma-vereséggel zárta az évet a Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

A 11. fordulóban a még hibátlan, listavezető Tatabánya látta vendégül a szombathelyi csapatot.

Tatabányai KC–Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola 71-46 (21-13, 15-12, 21-3, 14-18).

Tatabánya, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: dr. szakáll, Kéri.

Tatabánya, legjobb dobók: Csicsai 18, Ruttner 18, Fülöp 8.

SZoESE: Czinder 5, Gusztafik 10/3, Szabó-Haklits 13/3, Porpáczi 2, Konti 4. Csere: Handler 4, Bicskei 2, Uszkai 6, Horváth P. –, Tóth T. –, Gyuricza –. Edző: Kozma Tamás.

Szabó-Haklits Zsuzsa 13 pontja is kevésnek bizonyult. Fotó: Szendi Péter

Bátran kezdte a mérkőzést a SZoESE, ám az első etap felétől már az esélyesebb, bajnoki címre törő házigazda diktálta a tempót. A hazaiak remekül lepattanóztak, gyors indításokból könnyű kosarakat szereztek. A második negyedben azonban rendezte sorait a vendég, kiegyenlített meccset, remek csatát láthattak a nézők.

A Tatabánya vezetése azonban nem forgott veszélyben (20. perc: 36-25), sőt, fordulás után el is döntötte a mérkőzés sorsát. A szombathelyieknek semmi nem jött össze, ziccereket hagytak ki, sok labdát adtak el, védekezésben is összezavarodtak. Ezt kihasználva a Tatabánya könnyedén növelte az előnyét – és nyerte meg a találkozót (30. perc: 57-28). Így az utolsó játékrésznek már nem volt tétje. De a SZoESE becsületből nagyot küzdött, és kozmetikázott valamit az eredményen. A Tatabánya győzelme megérdemelt, de a különbség túlzott.

Kozma Tamás: – Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden sportbarátnak!

Az újonc SZoESE hat győzelemmel, négy vereséggel a 10 csapatot felvonultató tabella 4. helyén áll, vagyis felsőházi részvételt érő pozícióban tölti a téli pihenőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!